Треньорът на Барселона Чави Ернандес бе изключително щастлив след успеха

...
Треньорът на Барселона Чави Ернандес бе изключително щастлив след успеха
Коментари Харесай

Чави: Надвихме Реал в битка за трофей и трябва да се гордеем

Треньорът на Барселона Чави Ернандес бе извънредно благополучен след триумфа в дербито с Реал Мадрид (3:1) на финала за Суперкупата на Испания. Той счита, че тимът му се е нуждаел повече от тази победа и в този момент би трябвало да се гордее от извоювания трофей против огромния зложелател.

" Ние повече се нуждаехме от тази победа, сигурно. Тя ще повдигне духа ни. Радвам се за играчите, не за себе си. Те работят крепко и атмосферата в съблекалнята е чудесна. Заслужават го. Планът ни проработи добре, а Гави бе необикновен. Заложих на четирима в средата на терена и се получи. Трябваше да направляваме мача и да не позволяваме неточности. Тази победа е съвсем толкоз значима, колкото купата ", съобщи Чави.

Той засипа със суперлативи Гави, който бе над всички в мача.

" Просто съм без думи. Невероятна пристрастеност, необикновен дух. Чувствам се неприятно, когато не го пущам на терена. Той умее да заразява тима, а е единствено на 18 години. Притежава необикновено сърце. Гави е момче, което ни вълнува. Той оставя душата и сърцето си на терена. Той е роден водач и това му идва от вътрешната страна. Яростта, която има е впечатляваща. Никога не ми омръзва да го лаская. За това момче няма граници ", счита някогашният плеймейкър за своя правоприемник.

" Доволен съм, тъй като в действителност ми хареса по какъв начин се разви мача. Разбира се, че успеха ни радва, тъй като в противоположен случай губиш убеденост. Днес съвсем не губехме топката, халфовете схванаха добре концепцията ми. Играхме по-добре и се веселя за футболистите, които отнесоха много незаслужени рецензии в последно време. Спечелихме трофей против Реал и би трябвало да се гордеем. В последните години те печелеха всичко допустимо. Напускането на Лео бе мъчно за преглъщане, само че ние към този момент започваме да приличаме на тим ", уверен е наставникът.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР