Треньорът Кирил Петров бе привлечен в БК Тунджа (Ямбол). Той

...
Треньорът Кирил Петров бе привлечен в БК Тунджа (Ямбол). Той
Коментари Харесай

Ямбол привлече нов треньор в щаба

Треньорът Кирил Петров бе притеглен в БК Тунджа (Ямбол). Той стартира треньорската си кариера в БК Тигър през сезон 2007-08 година Работи с тим момчета до 14, в който играят Павлин Иванов, Евгени Иванов, Иван Тенев. Води подготовката и на юношеския тим на БК Тигър.

През сезон 2009-10 минава в БК Тунджа (Ямбол), където работи до края на сезон 2011-12. Води юношеския тим на БК Тунджа, който играе през сезон 2010-11 в младежката лига. За сезон 2012-13 минава в БК Делфин. Там остава до края на сезон 2015-16. Тренира кадетския, юношеският и мъжкия тим, който играе в А-група. За първи път класира тим юноши на БК Делфин за Финалите в тази възрастова група. Тренира и Костадин Костадинов, който след това мина в Реал Мадрид. При него стартира да тренира и сегашният младежки национал Томас Читадзе.

За сезон 2016-17 Кирил Петров минава в БК Черно море Тича (Варна). Започва работа с кадети и юноши. През първият си сезон е 2-ри за Купа България с кадети и 3-ти с юношите на Варна. През сезон 2017-18 има 2-то място с юношите от Финалите на Държавно състезание. Води и тим юноши в А-група. През сезон 2018-19 2-ро място Държавно състезание юноши. Печели и Купа България с този тим. Работи и като асистент треньор в мъжкия тим на БК Черно море Тича. През сезон 2019-20 е асистент треньор на мъжкия тим на БК Черно море Тича в НБЛ.

Посещавал е доста семенари в България, Сърбия и Барселона с лектори като Желко Обрадович, Еторе Месина, Игор Кокошков, Пабло Ласо и други Кирил Петров ще работи с кадетския тим на клуба и ще бъде помощник треньор на Тони Дечев в мъжкият внушителен тим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР