Треньорът Еузебио Ди Франческо постигна победа с Рома още в

...
Треньорът Еузебио Ди Франческо постигна победа с Рома още в
Коментари Харесай

Без Тоти, но с Пероти Рим отново е на вълците

Треньорът Еузебио Ди Франческо реализира победа с Рома още в първото си римско дерби против Лацио. Най-горещият мач в италианската столица даде предстоящото представление, нерви и противоречиви моменти, като най-после победиха „ вълците” с 2:1.

Огненият конфликт бе и първият след отдръпването на иконата на Рома Франческо Тоти, който надлежно не пропусна да следи шоуто от трибуните. В негово неявяване огромният жокер за „ джалоросите” беше Диего Пероти, който означи дузпа и подаде за гола на Раджа Наинголан. Не малко масло в раната за Лацио наля и някогашният кадър Александър Коларов, който завоюва наказателния удар за кръвния зложелател.

Чиро Имобиле заби следващия си гол от началото на сезона, с цел да направи финалните 20-ина минути забавни, само че това бе всичко, до което отборът на Симоне Индзаги стигна.

Първото полувреме на „ Олимпико” не бе от най-зрелищните, въпреки гол на Чиро Имобиле да бе анулиран единствено след две минути игра. Нападателят означи след очевидна засада, а по-късно нещата започнаха да се развиват съгласно упованията – Рома държеше топката в по-дълги интервали, до момента в който Лацио разчиташе на мълниеносни преходи от отбрана в офанзива.

Отговорът на „ джалоросите” беше изстрел с глава на Един Джеко, който засече добре центриране на Пероти, а Стракоша с върха на пръстите мазета в корнер. Този шут в 20-ата минута беше и най-чистата обстановка до почивката, а след нея стартира същинския екшън.

Само 3 минути след началото на второто полувреме Рома получи дузпа за малоумен фаул на Бастос против Алекс Коларов. Сърбинът се впусна в марков рейд отляво, мина около няколко бранители и таман когато съперниците затвориха вариантите пред него, Бастос подложи крайник и го препъна. От бялата точка Пероти осъществя, разчитайки на странна засилка и шут тъкмо до лявата греда. Вратарят Стракоша усети посоката, само че действително нямаше късмет да се намеси – 1:0.

След още 5 минути играчите на Симоне Индзаги сбъркаха в личната си половина, а Диего Пероти пое топката и пусна към Раджа Наинголан. Белгиецът напредна без проблем към дъгата, откъдето нанесе акуратен диагонален шут по тревата в десния ъгъл – 2:0.

В идващите десетина минути Лацио изглеждаше тотално изгубен на терена, а Индзаги опита да промени нещо, като пусна в игра Джордан Лукаку и Луиш Нани, изваждайки безличните Сенад Лулич и Лукас Лейва.

Съдбата се усмихна на „ лациалите” в 71-ата минута, когато те получиха дузпа, в началото подмината от съдиите. Системата за видео повтаряне влезе в приложимост и към този момент уверени в непохватната игра с ръка на Костас Манолас в наказателното поле реферът Джанлука Роки уточни бялата точка. Оттам Чиро Имобиле бе праволинеен, реализирайки своя 15-и гол от началото на сезона.

Заключителния откъслек от мача, включително и 6-минутното продължение, минаха съвсем напълно пред вратата на Рома. Играчите на Еузебио Ди Франческо сами се поставяха напрегнат, губейки топката съвсем незабавно след отнемането й. Финалните секунди донесоха и горещи конфликти сред част от играчите, като Имобиле предизвика обстановката, недоволно поваляйки на тревата Бруно Перес. Федерико Фасио потегли да търси сметка на голмайстора и като по знамение до нещо по-сериозно не се стигна.

Загубата бе едвам втора за Лацио дотук през акцията и остави тима на 5-о място с 28 точки, на 4 зад водача Наполи. Рома пък излезе на трета позиция с 30 пункта на сметката си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР