„Тренда на заболеваемостта го пречупихме. Очаква се тази седмица да

...
„Тренда на заболеваемостта го пречупихме. Очаква се тази седмица да
Коментари Харесай

Хейтъри, ако искате да падна от екран, ваксинирайте се, зове математик от БАН

„ Тренда на заболеваемостта го пречупихме. Очаква се тази седмица да стартира да понижава броят на хората с COVID-19 в болница. Следващата седмица ще спадне и смъртността. Излизаме от пика, това е хубавата вест “, посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Математикът добави, че Силистра и София-град са областите в жълтата зона, като в столицата спадът е добър и се чака тази седмица да излезе от жълтата зона.

„ Мерките евентуално няма да бъдат продължени, до момента в който Силистра ще изчака още. Във Варна също на 18 август е дребна вероятността ограниченията да бъдат продължени. Трябва да се следят Кюстендил и Бургас “, сподели още проф. Витанов.

По думите му имунизацията у нас е ниска, само че пък имаме положително математическо моделиране. А ограниченията се постановат на основата на моделиране, едвам не се допусне дифузно разпространяване на вируса.

„ Когато това се реализира, ограниченията се махат. Те са минимални и се постановат за малко време “, означи проф. Витанов, съгласно който общата заболеваемост в страната е ниска, даже към нея да се добави и скритата такава.

„ Умножавате по 4,5 и получавате към 7 хиляди инфектирани на ден, което е нищо. Заетостта на леглата е доста ниска “, счита математикът.

Той уточни, че през зимата може броят на заетите кревати да се усили, само че позволи, че смъртността няма да бъде висока, както беше при някои от предходните талази.

Според проф. Витанов народът се е научил, че при нас Коронавирус вълните са доста по-слаби от тези Западна Европа.

„ Плановете са създадени по този начин, че онлайн образованието да се употребява единствено в краен случай. Онлайн образованието отива на назад във времето като мярка “, заключи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР