Транзитът на руски газ през Украйна е спаднал през юни

...
Транзитът на руски газ през Украйна е спаднал през юни
Коментари Харесай

Транзитът на руски газ през Украйна е достигнал исторически минимум

Транзитът на съветски газ през Украйна е понижен през юни до исторически най-малко от 334 милиона кубични метра дневно, заяви украинският газопреносен оператор, представен от Франс прес.
Според оператора съветската компания "Газпром " експлоатира едвам една седма от мощностите на украинските газопроводи и не употребява резервираните и платени квоти по контракта с него.
В същото време украинският газов оператор показва, че различни пътища биха разрешили да се доставят за Западна Европа доста по-големи размери и да се размени изцяло преносът през газопровода "Северен поток-1 ", употребен сега от Русия на 40 на 100 от потенциала му.
Спадът на преноса през Украйна настава в миг, когато нарастват безпокойствата в мощно подвластната от съветския газ Германия преди цялостното прекъсване от понеделник на газопровода "Северен поток-1 " за техническа поддръжка.
"В интервал, когато се приготвя отоплителният сезон и се запълват газохранилищата, "Северен поток-1 " придвижва единствено 67 милиона кубични метра газ дневно, газопроводът "Ямал " през Полша е спрян, а през газоизмервателната станция (ГИС) "Суджа " (през Украйна) преносът не се усилва ", изяснява украинският газов оператор. Според него задачата на Кремъл е "да сътвори атмосфера на суматоха и боязън в Европа преди отоплителния сезон, с цел да може в последна сметка да принуди цивилизования свят да договаря със страна, извършваща кървави закононарушения в сърцето на Европа ".
Руската инвазия в Украйна в края на февруари мощно засегна доставките на газ и нефт на фона на тежки стопански наказания против Москва.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР