Транспортните системи на по-близкото бъдеще се очертават още днес –

...
Транспортните системи на по-близкото бъдеще се очертават още днес –
Коментари Харесай

Откачените идеи за бъдещ транспорт: От Лос Анджелис до Ню Делхи за 3 часа и 50 долара?

Транспортните системи на по-близкото бъдеще се обрисуват още през днешния ден – самостоятелни електрически коли, летящи коли, Hyperloop – това са единствено част от разработваните планове. Една още по-смела концепция за последващо потомство на публичен превоз набира известност. И въпреки да наподобява на Hyperloop, тя е по-различна. Ето за какво:

Проектът на системата ЕТ3 планува транспортно средство, което има размера на лимузина и което оперира в система от тръби – нещо като автомобил по автомагистрали. Периметърът на деяние на системата обаче би трябвало да бъде световен. Според Дерил Остер, изпълнителен шеф на компанията от Синсинати, която създава системата, тя ще е способна да достави пасажери от Калифорния до Индия за 3 часа и 50 $ на човек. Идеята е тръбите, в които ще се движи транспортното средство, да съставляват система опасваща Земята по хиляди направления, към която да има достъп от хиляди точки.

ET3 Global Alliance е американски отворен консорциум от лицензополучатели, отдаден на световното внедряване на тръбопроводи за бързо и елементарно напредване (ETT). Любопитното в тази ситуация е, че консорциумът, който работи по концепцията е учреден от Дерил Остер още през 1997 година за основаване на световна система за превозване, употребяваща пътни капсули с размер на автомобил, които пътуват в тръби с диаметър 1,5 м посредством магнитна левитация.

Остър от години твърди, че системата ET3 би била 50 пъти по-ефективна на киловатчас спрямо електрическите коли и електрическите влакове, като електрическата енергия нужна за постигане на скорост от 350 благи / час би коствала единствено 20 цента. Проектът за ET3 твърди, че първичните системи ще се движат със скорост от 600 км / ч при вътрешнодържавни пътувания и по-късно ще развиват до 6500 км / ч за интернационалните пътувания, които ще разрешат пътнически или товарни транспорти да вземем за пример от Ню Йорк до Пекин за 2 часа.

ЕТ3 е към момента във фаза на идея, Hyperloop обаче към този момент напредва. Идеята за тръбен превоз наименуван Hyperloop, беше оповестена от Илън Мъск за първи път през 2012 година. Днес обособени компании развиват планове в Съединени американски щати, Европа и Дубай.

Hyperloop one към този момент има опитно трасе построено в Невада и признат проект за развиване на новия превоз в Съединени американски щати. Друга компания приготвя построяването на Hyperloop мрежа в Дубай, а Hyperloop Technologies Inc. създава проекти за свързване на всички европейски страни.

Изпълнителният шеф на Transit X, Майк Стенли е уверен, че напълно скоро ще имаме градове напълно освободени от днешните коли, като на тяхно място ще виждаме автономни  коли, летящи коли и коли, които се движат в тръби. Все отново той прецизира, че към този момент това е „ една невъзможна фантазия “.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР