Транспортната система в Париж няма да бъде готова навреме за

...
Транспортната система в Париж няма да бъде готова навреме за
Коментари Харесай

Парижкият транспорт „няма да бъде готов“ за Олимпийските игри през 2024 г.: Кмет

Транспортната система в Париж няма да бъде подготвена в точния момент за Олимпийските игри през 2024 година, съгласно кмета на френската столица.

„ Ще има места, където [общественият] превоз няма да е подготвен, тъй като няма да има задоволително влакове и не задоволително постоянно “, сподели кметът Ан Идалго в токшоуто на Quotidien по телевизия TMC в сряда вечерта.

Тя сподели, че до момента в който инфраструктурата на игрите ще бъде подготвена, решенията за бездомността също ще бъдат проблем.

Близо 15 милиона фенове и упълномощени хора се чака да посетят летните олимпийски игри във Франция през юли и август идната година.

Транспортната инфраструктура в Париж към този момент е под напън, като пътуващите до работното място и туристите се оплакват от ниска периодичност, претъпканост и нечистотия.

„ Все още имаме проблеми с ежедневните проблеми с превоза и към момента не доближаваме комфорта и точността, нужни за парижани “, сподели Идалго.

Регионалният съвет на Ил дьо Франс (регион Париж), управителен от дясната Валери Пекрес, дава отговор за превоза в района.

Идалго сподели, че държавното управление също е „ ненапълно “ отговорно за обстановката, добавяйки: „ Но ние вършим това всички дружно, тъй че аз също съм угрижен. “

Коментарите на кмета социалист провокираха гнева на нейните политически съперници.

„ Ще бъдем подготвени “, написа Пекрес в платформата на обществените медии X, благодарейки на транспортния личен състав за напъните им.

„ Това е голяма групова работа, която не би трябвало да бъде опетнена от отсъстващ кмет “, добави тя.

Министърът на превоза Клемент Бон, непосредствен съдружник на центристкия президент Еманюел Макрон, упрекна Идалго, че не е участвал на съвещанията на комисии, ориентирани към разискване на транспортната инфраструктура.

„ Г-жа Идалго не е там, не взе участие в работни срещи, само че има мнение за другите. Какво почитание има тя към нашите държавни чиновници и към парижани! “, написа той на X.

Идалго добави, че обстановката с ненастанените хора в столицата е различен значим проблем.

„ Не желая да ги вадя и укривам [по време на Олимпиадата]. Трябва да има обществено завещание “, сподели тя.

„ Искаме да създадем жилища там, където те биха могли да бъдат още тази зима и се занимаваме с това с районните управляващи и страната и всички сме съгласни, че би трябвало да продължим напред – само че не сме подготвени. ”

Тя сподели, че желае да употребява Олимпийските игри като късмет за намиране на дълготрайно решение на казуса с хората, които спят по улиците и в метростанциите в Париж.

„ Всички са съгласни с нуждата от прогрес. Трябва да реализираме прогрес, само че не сме напълно там. “

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР