Трансплантирани пациенти и техни близки излизат на протест пред министерството

...
Трансплантирани пациенти и техни близки излизат на протест пред министерството
Коментари Харесай

Трансплантирани пациенти и техни близки излизат на протест

Трансплантирани пациенти и техни близки излизат на митинг пред министерството на опазването на здравето. Недоволството им е ориентирано против. Звеното се мести поради разкриването на още кревати за заболели от ковид. Според управлението на болничното заведение мярката е краткотрайна – за няколко месеца. Шефът на клиниката проф. Емил Паскалев и екипът от 15 души обаче подадоха оставки. Според тях има заплаха за трансплантираните пациенти.

Ден преди митинга шефът на Александровска болница проф. Борис Богов назова дейностите на подалия оставка екип " абдикация " поради " неспособност да надскочи личното си его ".

" Изпитвам стеснение и позор. От експертна позиция не разбирам казуса. Едно пребазиране основава неудобства, извежда работата отвън зоната на комфорт, само че в обстановката, в която се намираме, това се случва на всички места. Прочетох мнението на катедрата по епидемиология, която е посетила мястото и е еднопосочно, че не могат да останат там ", съобщи пък основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

Засега управлението на клиниката още е на работа. В четвъртък проф. Борис Богов изясни, че не е приел оставките и има 7-дневен период. През това време екипът не бил освободен от отговорност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР