Трансферната сага около Пиер Гасли пое в крайно неприятна за

...
Трансферната сага около Пиер Гасли пое в крайно неприятна за
Коментари Харесай

Гасли стана заложник на трансфера на Херта

Трансферната сага към Пиер Гасли пое в извънредно неприятна за водача на Алфа Таури посока. До през вчерашния ден се смяташе, че договарянията сред Ред Бул и Алпин за откупуването на контракта на Гасли за сезон 2023 вървят сполучливо и най-вероятно той ще може да премине във френския отбор след края на актуалната акция.

В същото време за мястото му в Алфа Таури Ред Бул желаят да привлекат Колтън Херта от Индикар, като се счита, че тази договорка е уговорена, а последната спънка е приемането на суперлиценз от Херта. За да получи суперлиценз за Формула 1 един водач би трябвало да събере 40 точки по скалата на ФИА в последните 3 сезона, а Херта събира едвам 32.

Вече на няколко пъти стана дума, че ФИА няма да направи компромис с това състояние, като мнението на ФИА беше подкрепено от няколко тима от Формула 1, както и от основния изпълнителен шеф на международния шампионат Стефано Доменикали.
 Алфа Таури и Херта са се разбрали, чакат ФИА Алфа Таури и Херта са се разбрали, чакат ФИА
В хода на уикенда на “Зандвоорт ” шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър в типичния за огромните тимове във Формула 1 жанр изясни, че Гасли ще може да премине в Алпин единствено в случай че Херта получи позволение да кара във Формула 1.
 Доктор Марко: Няма да пречим на Гасли за Алпин Доктор Марко: Няма да пречим на Гасли за Алпин
“Мисля, че ФИА би трябвало да се занимае с въпроса за точките за суперлиценз - изясни Хорнър, който тъкмо в този момент се сети, че тази система има потребност от промяна. - Трябва да имаме визия каква е обстановката с точките за суперлиценз, колкото по-бързо стане, толкоз по-добре. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР