ТРансферната сага около бъдещето на Неймар ще приключи най-късно в

...
ТРансферната сага около бъдещето на Неймар ще приключи най-късно в
Коментари Харесай

Финално от Барса: Офертира да вземе Неймар... под наем

ТРансферната сага към бъдещето на Неймар ще завърши най-късно в сряда. Тогава се чака отговорът на Пари Сен Жермен на последната оферта, която се чака през днешния ден управлението на Барселона да изпрати за подписа на бразилеца.

Според информацията на вестник "Екип ", тя ще е за преотстъпването на нападателя чартърен до края на сезона. Тънкият миг е, че каталунците ще включат уговорка за наложителното му откупуване по-късно против солидна сума, която обаче към момента не се посочва.

Парижани желаят за звездата си най-малко 200 млн. евро. Те го купиха преди две години точно от Барса против 222 млн. и тази договорка дефинитивно вледени връзките сред двата клуба. Сега обаче тези ледове се пропукват поради желанието на самия състезател да напусне "Парк де Пренс ".

Такъв вид на заплащане би улеснил Барселона, тъй като клубът не може да си разреши да извади сума от порядъка на 150-200 млн. евро това лято, тъй като към този момент пръсна стотици милиони за нови попълнения. Нов сходен трансфер би бил против разпоредбите на УЕФА за финансов феърплей. Именно по този метод ПСЖ купи Килиан Мбапе от Монако заради същата причина.

Проблемът при по този начин завършена договорка идва от обстоятелството, че французите няма да имат пресен финансов запас, с цел да обезпечат заместител на бразилеца. А в мача с Рен от 2-ия кръг на Лига 1 се видя, че те незабавно имат потребност от сходно укрепване на състава.

И въпреки всичко мъждука някаква вяра за консенсус сред двете страни, тъй като от ПСЖ никога не желаят да имат в съблекалнята си футболист, който не желае да остане там и единствено трови атмосферата. Вече всички към клуба са настроени против Неймар и желаят той да се махне.

По-вероятно до неотдавна изглеждаше да има договорка с замяна на футболисти и някакво доплащане от страна на Барса. Но и двамата, които бяха желани от Пари Сен Жермен за сходен трансфер - Филипе Коутиньо и Усман Дембеле, няма по какъв начин да вземат участие. Първият беше даден чартърен на Байерн, а вторият се контузи и е навън до началото на октомври.

Затова опцията с наема последната пред Неймар и ПСЖ за разлъка. Реал Мадрид отдръпна интереса си, тъй като няма по какъв начин също да извади сходна голяма сума за него, пръскайки към този момент над 350 млн. евро през лятото за нови попълнения. Заявен беше интерес и от Ювентус, само че това се оказа единствено пушек без огън и по този начин единствената алтернатива за трансфер си остава Барселона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР