Трансферът на най-добрия ни волейболист в момента Цветан Соколов в

...
Трансферът на най-добрия ни волейболист в момента Цветан Соколов в
Коментари Харесай

Зенит плаща 200 000 евро неустойка за Цецо Соколов

Трансферът на най-хубавия ни волейболист сега Цветан Соколов в съветския гранд " Зенит " (Казан) наподобява все по-вероятен. Европейският клубен първенец ще направи всичко допустимо да притегли българския национал, който прави страховит сезон с екипа на " Кучине Лубе ". 29-годишният диагонал има контракт за още 2 години с италианците и при преустановяване би трябвало да се изплати по 100 000 евро на сезон наказателна клауза. Тази сума надали ще е сериозен проблем за най-богатия клуб в света, който се чака да предложи много стабилен контракт на Соколов.

Привличането на топнападателя стана цел номер 1 на " Зенит ", откакто стана ясно, че Мат Андерсън ще премине в " Модена ". Той играе от 5 години за съветския клуб, само че избра да продължи в Италия.

Същото се получи и с най-хубавия състезател в света - Вилфредо Леон, който бе с главен принос за спечелването на всички титли. Кубинецът с полски паспорт обаче също избра Ботуша и към този момент пази цветовете на " Сър Сейфти Перуджа ". В " Зенит " пък мина френската звезда Ървин Нгапет, който към този момент е играл дружно със Соколов в " Кунео ".

С привличането на българина най-вероятно капитанът Максим Михайлов ще бъде преквалифициран в посрещач, макар че това крие много опасности. Друга доста основна смяна за клуба ще бъде отдръпването на именития треньор Владимир Алекно. Известният експерт остава на управителен пост в клуба, а мястото му ще заеме дългогодишният играч на поста либеро Александър Вербов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР