Тръмп поиска военни паради във Вашингтон по примера на Париж№1

...
Тръмп поиска военни паради във Вашингтон по примера на Париж№1
Коментари Харесай

Най-големите армейски паради

Тръмп изиска военни паради във Вашингтон по образеца на Париж

№1 по мащаби и мощност са тези в Москва
 Доналд Тръмп и Еманюел Макрон следят парада в Париж на 14 юли 2017 година Доналд Тръмп и Еманюел Макрон следят парада в Париж на 14 юли 2017 година
Тези дни международните организации гръмнаха с новината, че американският президент Доналд Тръмп е разпоредил на Пентагона и US- армията да стартира най-накрая да прави паради. И това би трябвало да се случи още тази година във Вашингон. Миналото лято френският президент Еманюел Макрон предложения Тръмп на боен церемониал в Париж на 14 юли във връзка националния празник на

Франция


Повече от 11 хиляди служители на реда, самолети, хеликоптери и специфична електронна техника охраняваха парада. Спектакълът стартира с паралел сред мобилна техника от Първата международна война и днешните еквиваленти. Франция сподели и най-новите достижения на военните си технологии. Особено впечатли транспортният ”Еърбъс А 400-М ”. В парада участваха 3700 военни и 210 мобилни единици. Сред гостите бяха 190 военни от Съединени американски щати, някои потомци на ветерани, взели участие в Първата международна война. ”Това беше един от най-големите паради, които съм виждал. Трябва и ние да създадем нещо сходно и да го надминем ”, споделил Тръмп на своите генерали. В същото време не пропуснал да изкаже невероятна поддръжка за американските военнослужещи, които рискуват живота си всеки ден, ”за да пазят страната ни в сигурност ”. Той изискал Министерството на защитата да дефинира дата за честването, на което американците да могат да покажат своята благодарност. Военни прояви във Вашингтон нормално се употребяват единствено за отбелязване на успеха в края на война. Иначе Съединени американски щати нямат обичаи в провеждането на регулярни военни паради.
 Част от атракцията на френския церемониал са конниците, които дефилират пред Триумфалната арка. Част от атракцията на френския церемониал са конниците, които дефилират пред Триумфалната арка.
Тръмп се е впечатлил от парада в Париж, който несъмнено, е бил величествен, защото Франция е велика мощ. Но забавно, какви щяха да бъдат разпорежданията му, в случай че бе отишъл на 9 май на Червения площад в Москва? Трябва да е ясно, че военният церемониал не е случайна демонстрация, едвам се означи несъмнено събитие или да се регистрира празник. Всеки церемониал е еманация на политиката на страната във военната област. Обикновено тогава се демонстрират най-новите оръжия, като самобитно предизвестие към евентуалния зложелател. Като знак към него -да гледа и да си намерения добре, в случай че крои проекти за експанзия. Военният церемониал е белег и за подготовката на армията- за нейната дисциплинираност и натренираност. Изпънатите като по конец редици и блокове, „ желязната ” маршова стъпка са знак и за стоманен военен дух.

Неоспорим факт е, че военните паради в Русия са №1. Засега са без конкуренция- по своите мащаби, възвишеност и строева виртуозност. Всяка година на 9 май армейската демонстрация на Червения площад се следи от милиони по земното кълбо. Руснакът може без всичко, само че без войска – не. Може да умира от апетит, само че съветската армия би трябвало да е обезпечена постоянно. За народ дал близо 30 млн. жертви във Втората международна война, за нация, където във всяко семейство има по един умрял на фронта, армията би трябвало да е най-хубавата. На последния церемониал в Москва на площада маршируваха 10 000 военни и минаха 200 наземни бойни машини. И той не бе най-мощният. Преди 3 година, когато

Русия

 Руската войска сподели предходната година за първи път военна техника за деяние в Арктика. Руската войска сподели предходната година за първи път военна техника за деяние в Арктика.
честваше 70 година от успеха над Хитлеристка Германия, тези параметри бяха два пъти по-големи. На юбилейния церемониал съветската войска сподели за пръв най-новия си танк „ Армата ”, който е без аналог. Преминаха и едни от най-модерните съветски оперативни и стратегически балистични ракети. Миналата година отново за пръв път, бе показана и армейска техника за деяние в Арктика. А в Санкт Петербург пък бе извършен и първият морски церемониал в най-новата история на Русия. Тогава бяха показани 40 бойни кораба и подводници, в това число и два атомни кораба.

Китай

 Освен нови оръжия, парадите в Китай са атрактивни и със строевата подготовка на бойците. Освен нови оръжия, парадите в Китай са атрактивни и със строевата подготовка на бойците.
е могъща военна мощ, по тази причина и парадите на китайската войска са впечатляващи. Последният бе управителен персонално от президента Си Дзипин, облечен в цялостна бойна униформа. Нетрадиционно парадът не бе в Пекин, а в отдалечената провинция Вътрешна Монголия. Хиляди бойци и бойна техника минаха през един от най-големите армейски подготвителни центрове в света, като китайската войска показва последните си разработки в региона на сухопътната техника и ракетното въоръжение.

Ако се абстрахираме от политическите съображения не може да се отхвърли, че военните паради в

Северна Корея


 02-4 също са ненадминато представление. От оскъдните телевизионни репортажи се вижда по какъв начин блок от близо 3000 души набиват крайник на централния площад „ Ким Ир Сен ” в Пхенян, а като че ли марширува един човек. Такъв синхрон се реализира извънредно мъчно. Тази година севернокорейският церемониал се организира на 8 февруари – ден преди откриването на Зимните олимпийски игри в Пьонг Чанг, Южна Корея. Според медийни известия тренировките за парада са траяли няколко седмици на военно летище до столицата, като са взели участие 13 000 бойци и 600 единици бойна техника. Била е демонстрирана междуконтинентална балистична ракета от нов вид „ Хвасон-15 ”, ракети на твърдо гориво за изстрелване от подводници, както и танкове, бронетранспортьори, елементарна и реактивна артилерия.

Къде сме ние


У нас таванът е 1200 души

 Стотици поданици и посетители на София приветстват за 6 май българските представителни елементи. Стотици поданици и посетители на София приветстват за 6 май българските представителни елементи.
Сравнен с военните паради по света, този на родната армия в този момент е прекомерно непретенциозен. Подчертаваме категорично сегашните, а не предходните, той като войската ни за близо три десетилетия народна власт се сви като шагренова кожа – и по бройка, и по мощност на въоръженията. Сега за 6 май по жълтите павета набиват крайник пред поданството 1200 души. Толкова бяха предходната година и се смята за връх. За сравнение- единствено военният оркестър на съветската войска, който закрива парада на Червения площад, е от 1700 души. У нас парадите са най-вече пеши, защото с присъединяване на военна техника се изискват повече средства, а това не е по скромните благоприятни условия на оскъдния ни боен бюджет. В демократичните години най-големият ни боен церемониал с техника бе по времето на „ кабинета Станишев ”. Миналата година също бе показана бойна техника, само че доста по-малко.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР