Тръмп отнесе глоба от 5000 долара. Тя му бе наложена

...
Тръмп отнесе глоба от 5000 долара. Тя му бе наложена
Коментари Харесай

Тръмп отнесе глоба от 5000 долара

Тръмп отнесе санкция от 5000 $. Тя му бе наложена от съд американския щат Ню Йорк. Причината е, че някогашният президент е нарушил правосъдна възбрана. Тя е свързна с ограничаването да разяснява в общественото пространство дело, заведено против него.

Съдия Артър Енгорон предизвести Тръмп, че ще има “далеч по-строги ” наказания, в това число и задържане под стража. Това може да се случи в случай че още веднъж наруши правосъдното предписание.

В началото на октомври разгласява в обществената си мрежа “Трут сошъл ” фотография. На нея служителка на съда театралничи с водача на Демократическата партия в Сената Чък Шумър. Тръмп написа до въпросната фотография, че служителката е “приятелка ” на Шумър.

По-късно обявата беше изтрита. Съдия Артър Енгорон уточни, че фотографията и текстът към нея са останали налични на уеб страницата, отдаден на предизборната акция на Тръмп. Това е продължило две седмици след издаването на правосъдното предписание за премахването им от интернет.

Енгорон е арбитър по гражданското срещу Тръмп за бизнес измами.

Съдебните проблеми на някогашния президент

Доналд Тръмп апелира решението по делото за машинация. Той и фамилният му бизнес за машинация са надценили цената на няколко парцела и чистото си положение с 2,2 милиарда $, съобщи Ройтерс.

Обжалването пред апелативен съд бе направено броени дни след началото на гражданско дело. То е заведено паралелно с делото, заведено от основната прокурорка на Ню Йорк Летиша Джеймс по същия въпрос.

Джеймс упреква Тръмп, три от пълнолетните му деца и компанията “Тръмп организейшън ”, че в продължение на десетилетие са лъгали за цената на активитe.

Това е “потресаваща машинация ”, с която целели да получат по-добри условия по банкови заеми

Съдия Артър Енгорън от Нюйоркския щатски съд  реши, че има “убедителни доказателства ”, че Тръмп е завишил положението си.

Джеймс желае обезщетение в размер на най-малко 250 милиона $

Тя желае също по този начин Тръмп и синовете му Доналд-младши и Ерик да бъдат лишени от правото да ръководят бизнес в Ню Йорк.

Тръмп се стреми към номинацията на републиканците за президентските избори през 2024 година и поддържа безапелационна преднина.

Тръмп дефинира обвиняванията в машинация като “нелепи и погрешни ” и назова съдията “откачен ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР