Агенцията отбелязва, че това стана в момент, когато Украйна е

...
Агенцията отбелязва, че това стана в момент, когато Украйна е
Коментари Харесай

Киев одобри закон със строги мерки за дезертьорите

Агенцията отбелязва, че това стана в миг, когато Украйна е изправена пред сериозен дефицит на бойци, които да се борят против нахлулите на нейна територия съветски войски.

Текстът, който бе подсилен от болшинството депутати, само че още не е подписан от президента Володимир Зеленски, с цел да влезе в действие като закон, включва увеличение на санкциите за нарушителите и разрешава на управляващите да ги задържат за до три дни.

Словакия заяви през днешния ден, че броят на украинците в мобилизационна възраст, които пресичат нелегално словашката граница, се е нараснал повече от два пъти за една година, съобщи Агенция Франс Прес. По данни на словашката работа за гранична защита 338 украинци са били арестувани, а по-късно пуснати на независимост на границата през първите 4 месеца на годината. За същия интервал на предходната година броят им е бил 166.

Украинският президент Володимир Зеленски подписа през днешния ден признатия през вчерашния ден от Върховната рада законопроект за удължение с 90 дни на военното състояние и общата готовност в Украйна, съобщи Укринформ.

Вчера Върховната рада утвърди законопроект, който дава разрешение на някои пандизчии да се включат в армията. До дни се чака да влезе в действие нов закон, който понижава минималната възраст за военна готовност.

Тези ходове приказват за възходящото безпокойствие на Киев и съдружниците му поради превъзходството на Русия на бойното поле, отбелязва Ройтерс.

Въпреки това, за разлика от Русия, която активизира десетки хиляди пандизчии, в това число убийци и наказани за изнасилвания, в Украйна на излежаващи присъди за такива закононарушения няма да бъде разрешено да се запишат в армията.

Дилъри на опиати, хора, излежаващи присъди за тежки корупционни закононарушения, някогашни депутати, министри, високопоставени държавни чиновници, както и наказани за закононарушения против националната сигурност също няма да могат да служат във въоръжените сили.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР