Тръмп обяви, че е невинен, наричайки обвиненията политическо преследване и

...
Тръмп обяви, че е невинен, наричайки обвиненията политическо преследване и
Коментари Харесай

Прецедент в историята на САЩ: Съд в Ню Йорк повдигна обвинения срещу Тръмп

Тръмп разгласи, че е почтен, наричайки обвиняванията " политическо гонене и интервенция в президентските избори " през 2024 година, в които той е претендент.

" Очакваме обвинителният акт да бъде прочетен във вторник ", сподели в имейл адвокатката му Сюзън Нечлес, без да дава повече детайлности.

Повдигането на обвинявания за престъпно закононарушение на някогашен американски президент е невиждан исторически факт .

Обвиненията, основаващи се на следствие, водено от окръжния прокурор на Манхатън, демократа Алвин Браг, може да трансформират хода на предизборната конкуренция, отбелязва Ройтерс. Тръмп сподели по-рано, че ще продължи да се състезава за номинацията на Републиканската партия даже в случай че бъде упрекнат в закононарушение. Неговият юрист заяви, че е бил известен за обвиняванията.

76-годишният Тръмп беше надвит на изборите през 2020 година от демократа Джо Байдън. Тръмп твърдеше, че изборната победа му е била открадната вследствие на изборни измами, а в този момент твърди, че следствията против него са " политически лов на вещици ".

Свиканото от прокурор Браг правосъдно жури стартира през януари да изслушва доказателства за ролята на Тръмп в подкупването на Даниълс броени дни преди президентските избори през 2016 година, които републиканецът завоюва. Даниълс, която е известна порноактриса и режисьор, чието същинско име е Стефани Клифърд, сподели, че е получила парите в подмяна на това да не разгласява, че е имала полов контакт с Тръмп през 2006 година

Личният юрист на Тръмп, Майкъл Коен сподели, че клиентът му е платил на Даниълс и на още една жена - някогашния модел на " Плейбой " Карън Макдугъл, която също споделя, че е имала полови връзки с него. Тръмп отхвърля да е имал каквито и да е връзки и с двете дами.

Тръмп: Този лов на вещици ще се обърне с цялата си мощ

Бившият президент Доналд Тръмп разкритикува остро повдигнатите му обвинявания от съд в Ню Йорк, наричайки ги " политическо гонене и интервенция в президентските избори " през 2024 година, в които той е претендент, съобщи Франс прес.

Тръмп упрекна демократите, че са скалъпили обвиняването за престъпно закононарушение - първо сходно за някогашен президент на Съединени американски щати - обвинявайки ги, че са " захласнати " от концепцията " да бъдат Тръмп ".

" Те направиха немислимото, те упрекнаха изцяло почтен човек и направиха брутална интервенция в изборите ", сподели той в просторно изказване.

Изключително борбен, нюйоркският милиардер увери, че този " лов на вещици " ще се обърне " с цялата си мощ " против президента демократ Джо Байдън ".

" Това е политическо гонене и интервенция в избори, невиждани в историята ", увери някогашният собственик на Белия дом.

Бившият президент упрекна " радикалните леви " демократи, че са " врагове на работливите мъже и дами в тази страна ".

" Нашето придвижване и нашата партия - обединени и мощни - първо ще победят прокурор Алвин Браг, по-късно Джо Байдън и ще изгоним всички тези продажни демократи от власт ", ​​обеща той.

Синът на Тръмп, Ерик, назова обвиняванията против татко си правосъден произвол на равнището на страна от третия свят, показва Ройтерс.

Окръжният прокурор на Ню Йорк сподели, че се е свързал в юристите на Тръмп, с цел да обезпечи явяването му пред съда още при започване на идната седмица. Адвокатите на някогашния президент показаха подготвеност пламенно да оборят обвиняванията в съда и убеденост, че клиентът им ще бъде оневинен.

Адвокатът на ищцата, порноактрисата Сторми Даниълс, сподели, че " обвиняването не е смешка... истината и справедливостта ще спечелват... и никой не е над закона ".

Губернаторът на Флорида Рон Десантис сподели, че няма да спомага в процеса по екстрадицията на Тръмп от щата , поради противоречивите условия по делото. Губернаторът сподели още, че обвиняванията против Тръмп са " в прорез с американските полезности ".

Бившият вицепрезидент на Тръмп, Майк Пенс, назова обвиняванията против някогашния президент републиканец възмутителни. Решението да се повдигне обвиняване против Тръмп " нанесе непоправими вреди на нашата страна ", сподели ръководителят на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти.

Тръмп се чака да се яви пред правораздаването във вторник, заяви в. " Ню Йорк таймс ", базирайки се на юристите му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР