Тръмп на гости на Boeing в Сейнт Луис © Kevin

...
Тръмп на гости на Boeing в Сейнт Луис © Kevin
Коментари Харесай

Разходите за отбрана в САЩ увеличават печалбата на Boeing

Тръмп на посетители на Boeing в Сейнт Луис

© Kevin Lamarque
Движение на акциите на Boeing

Увеличаване

Движение на акциите на Boeing

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Заводът на Latecoere край Пловдив към този момент работи за Airbus

Предприятието, в което инвестицията е 15 млн. евро, създава електрически шкафове за самолетния колос
12 сеп 2018
Boeing победи Airbus във въздушното шоу над Фарнбъроу

Американскията производител на самолети получи повече поръчки от европейския консорциум
23 юли 2018
Boeing ще прави два самолета за Air Force One в договорка за 3.9 милиарда $

Самолетите ще бъдат доставени през 2024 година, като президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп утвърждава контракта
18 юли 2018
Boeing и Embraer основават взаимно сдружение, с цел да конкурират Airbus

Обединението е реакция на придобиването на мажоритарен дял в самолетната стратегия CSeries на Bombardier от Airbus
7 юли 2018 Увеличаващите се разноски за защита на президента Тръмп и продължаващият взрив на пътуванията с въздушен превоз усъвършенстват представянето на Boeing. Производителят на самолети увеличи прогнозите си за годишна облага след отчитане на по-добри от предстоящото резултати през третото тримесечие, написа Financial Times.

Печалбата на акция за интервала е била 3.58 $, което е с 37% повече от миналата година и е много над пазарните упования. Компанията също по този начин увеличи вероятността за годишната облага на акция до сред 14.90 и 15.10 $.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Разходите за защита

Благодарение на осъществяването на военни поръчки приходите за третото тримесечие са нарастнали с 4% на годишна база до 25.1 милиарда $, а прогнозата за годишните приходи беше увеличена с 1 милиарда $ до сред 98 и 100 милиарда

Друг военнен реализатор - Northrop Grumman, който създава от самостоятелни самолети до радарни системи и дължи по-голямата част от бизнеса си на контракти с американското държавно управление, усилва приходите си и прогнозата си за облагата.

Загрижеността на вложителите за въздействието на комерсиалната война върху разноските се отрази отрицателно на огромна част от акциите на индустриалните компании, само че тези, свързани с защитата, са съвсем незасегнати.

Рисковете

По-големият риск за Boeing е, че една по-широка комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай би могла да принуди някои китайски самолетни компании под управлението на Пекин да изберат съперника Airbus при покупката на нови самолети.

" Въпреки че Airbus може да поеме водещата роля на Boeing, когато става въпрос за китайски поръчки за самолети, е малко евентуално Пекин да спре да прави поръчки oт " Боинг ", сподели Кейти Спенс, авиокосмически анализатор в Investing.com. " Сам Airbus няма потенциала да се оправи с търсенето на самолети от Китай. "

Инвеститорите също по този начин се притесняват, че отбранителни компании като Boeing биха могли да изгубят договорите си със Саудитска Арабия вследствие на актуалната геополитическа рецесия с убийството на журналиста Джамал Хашоги. Но по-скоро упованията са за довеждане докрай на сегашните покупко-продажби и вероятен мораториум за нови, до момента в който сегашната обстановка не се оправи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР