Тръмп иска оставката на Нетаняху, израелският премиер. Бившият президент на САЩ

...
Тръмп иска оставката на Нетаняху, израелският премиер.
Бившият президент на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп иска оставката на Нетаняху

Тръмп желае оставката на Нетаняху, израелският министър председател.
Бившият президент на Съединени американски щати съобщи по време на телефонни диалози със свои поддръжници, че желае израелският министър-председател Бенямин Нетаняху да подаде оставка. Това оповестиха източници на списание Rolling Stone.

Според оценката на изданието Доналд Тръмп употребява палестинско-израелския спор, с цел да си “отмъсти ” на израелския министър председател за отхвърли му да го поддържа в опита да анулира президентските избори през 2020 година

Източници на Rolling Stone разкриха, че Доналд Тръмп е разговарял с “произраелски съдружници ” на Републиканската партия. А също и с донори, които “искат да знаят ” по какъв начин ще се оправи с израелско-палестинските въпроси, в случай че бъде избран отново. Според тях Доналд Тръмп като президент възнамерява да приключи всички помощи за Палестина. Той възнамерява и да залови палестински бойци на Хамас за екстрадиция.

Доналд Тръмп е изразил мнение, че израелският парламент би трябвало да разгласи Бенямин Нетаняху за импийчмънт. Той също по този начин се е съветвал със свои събеседници дали би трябвало обществено да призове израелския министър-председател да подаде оставка.

“Някои доверени лица и съдружници го посъветваха да не го прави тази седмица, защото броят на жертвите към момента се пресмята и наподобява, че се води огромна война ”, написа изданието.

На 11 октомври Доналд Тръмп съобщи на избирателен протест, че израелският министър-председател “не е квалифициран ” за нахлуване от линията Газа. Според него Бенямин Нетаняху е “подвел Съединени американски щати ” още преди американските военновъздушни сили да убият иранския военачалник Касем Сюлеймани в Ирак през януари 2020 година Това стана по заповед на Доналд Тръмп. През ноември същата година Тръмп отхвърли да одобри резултата от президентските избори, които бяха извоювани от досегашния президент на Съединени американски щати Джо Байдън. На 8 ноември Бенямин Нетаняху поздрави Джо Байдън за изборната му победа. На 9 ноември Доналд Тръмп стартира да приканва поддръжниците си да стачкуват във Вашингтон на 6 януари – деня, в който Джо Байдън трябваше да бъде разгласен за формален победител.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР