Трагичната любов на великия Пейо Яворов и неговата съпруга Лора

...
Трагичната любов на великия Пейо Яворов и неговата съпруга Лора
Коментари Харесай

Трагичната любов на Яворов и Лора оживява на сцената във Варна

Трагичната обич на великия Пейо Яворов и неговата брачна половинка Лора Каравелова оживява довечера на сцената във Варна.

Спектакълът „ Нирвана “ от Константин Илиев е на Театър 199 и е част от главната стратегия на Международния сценичен фестива л „ Варненско лято “.

Спектакълът е построен върху документален материал за връзките сред двамата. Според самият създател на пиесата двойката Яворов-Лора се е трансформирала в мит за българската културна история и случилото се сред тях в действителност не е от интерес на криминалистиката, а на човешкия разум и дух.

В функциите на Мъжа и Жената феновете ще видят Деян Донков и Радина Кърджилова. Режисьор на постановката е Стилиян Петров.

В тази фестивална вечер варненци могат да видят и постановката „ Мъртвият идва за обичаната си “ на спектакъл „ Кран “ и спектакъл „ Птуй “ - Словения. Режисьор е Йерней Лоренци. В функциите феновете ще видят Ана Урбанц, Весна Пернарчич, Миха Родман, Альоша Терноушек.

Спектакълът, който съчетава песни, поетични сказки, символни облици, може да бъде гледан в Градската художествена изложба във Варна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР