Трагедията е голяма, два млади живота. Каквото и да кажа,

...
Трагедията е голяма, два млади живота. Каквото и да кажа,
Коментари Харесай

Стефан Балабанов, бивш заместник министър на вътрешните работи, пред Труд: Само допреди година и половина миграцията беше нулева

„ Трагедията е огромна, два млади живота. Каквото и да кажа, нито ще върна момчетата, нито ще успокоя околните “. Така казусът в Бургас разяснява пред „ Труд “ Стефан Балабанов - някогашен заместител - вътрешен министър и член на Изпълнителния комитет на Вътрешна македонска революционна организация.

„ Предполагам, че и младостта им, и желанието им да свършат работа, докара до нещастието. По-добре да бяха пропуснали рейса, да останат живи, само че когато адреналинът проработи при младежите и когато желаят да си свършат работата, за жалост от време на време по този начин се получава. Има следствие, което ще откри кой е отговорен, ще се подават оставки най-вероятно, само че за жалост, двете момчета си отидоха. Това нещо можеше и да не се случи, в случай че година и половина се работеше за прекъсване на миграцията. Съжалявам, че още веднъж ще би трябвало да напомня нашето присъединяване в предишното ръководство, само че единствено тогава миграцията беше нулева и всички вие знаехте, даже ни хвалеха и европейците. Как се реализира това. Това се реализира с денонощна работа и най-много взаимно партньорство с турските служби. Ние дотам се бяхме стиковали с тях, че единствено един наш телефон до граничните им служители на реда беше задоволителен, с цел да си ги приберат без даже да стигнат до самата ограда групите мигранти ", съобщи той. И добави:

" И аз не мога да схвана какво беше това изчегъртване на фрагменти година и половина, на които единственият им грях беше, че са служили при Бойко Борисов. Да не приказваме за Светлан Кичиков, някогашният началник на Гранична полиция, който не спеше. 15 пъти се срещна с турските служби и сътрудниците си на границата, в Турция, с гръцките служби. Аз ви споделям – такава стиковка в никакъв случай не е имало до момента. Да не приказваме за други шефове на районни дирекции на „ Гранична полиция “. Просто не се пускаше един човек. Сега чета по уеб страниците – мигранти пребили някакво куче, пребили някакъв човек. Ами то няма да е надалеч времето, когато ще създадат някое грубо ликвидиране в някакво село. Държа да подчертая и да поздравявам служебния министър Демерджиев, който афишира война. От този човек не може да се желае знамение за две седмици. Виждам го, че има предпочитание, виждам го, че работи и е обран в изявленията си. Дано да успее, само че това става с визити в Турция, с разтрошаване на каналите за транспорт на мигранти. Когато ние от Вътрешна македонска революционна организация говорехме за доброволните отряди, които искахме да създадем, никой не ни чу, всички ни плюеха. Били сме прибирали комунизма и така нататък Вие в този момент представяте ли си в оня район да имахме едно 1000 души доброволни сътрудници, облечени в законова форма. Щеше ли да е подобен потокът. Въобще неточности, неточности, неточности. Бензин нямат чиновниците на Министерство на вътрешните работи, гуми нямат, какво е това знамение, аз не мога да схвана. Как ние можехме да осигурим бензин без предел, нови джипове да им вземем с европейски средства, компютри и какво ли не. От година и половина като че ли всичко замря. Сега това не го споделям, тъй като ние сме били идеалните и великите, само че разликата е голяма “, добави Балабанов.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР