Трагедиите в Казахстан нямат край.Началникът на полицията на Жамбилска област

...
Трагедиите в Казахстан нямат край.Началникът на полицията на Жамбилска област
Коментари Харесай

Полицейски началник в Казахстан се самоуби, близо 8 хиляди души са задържани

Трагедиите в Казахстан нямат край.

Началникът на полицията на Жамбилска област на Казахстан военачалник Жанат Сюлейменов беше открит мъртъв. Това оповестява Vласть, базирайки се на вътрешното министерство на страната. По последна информация от началото на митингите в Казахстан са арестувани 7939 души.

Полковник от Комитета за национална сигурност на Казахстан Азамат Ибраев също беше открит мъртъв. Тялото му е намерено под прозорците на къщата му в Нур-Султан. Той е с пострадвания, присъщи за рухване от височина, пише РИА Новости. Води се досъдебно произвеждане.

Информацията за гибелта на Сюлейменов беше доказана пред Интерфакс от пресслужбата на административния център на района. Агенцията прецизира, че Сюлейменов се е самоубил. „ За страдание, да, по този начин е. Причините за случая се обясняват “, оповестяват от центъра.

Сюлейменов е назначен за комендант на Жамбилска област на 5 януари. Още на 8 януари беше въведено най -високото - " алено " равнище на терористична опасност. В региона са арестувани над 150 души. Както заяви Министерството на вътрешните работи на Казахстан, " бяха отстранени към дузина нарушители ", седем служители на реда на Републиката са ранени, един е погубен. Sputnik Казахстан пише, че от бунтовниците са били иззети автомати, снайперска пушка, револвери и пари. Също по този начин, по-специално, в град Тараз протестиращите изгориха постройката на полицейското ръководство и иззеха служебно оръжие.

Припомняме Ви, че митингите в Казахстан започнаха на 2 януари в град Жанаозен, където жителите излязоха на улиците, с цел да стачкуват против покачващите се цени на втечнения природен газ. Мигновено картата на митингите се разшири по цялата територия на Казахстан, а настояванията на протестиращите бяха политизирани. Най-радикалните събития се разиграха в град Алмати.

Лидерът на Републиката означи, че жертви на безредиците са 16 чиновници на сигурността, броят на убитите цивилни към момента се прецизира.  " Убити са 16 чиновници на силовите структури, над 1,3 хиляди са ранени. За страдание, има жертви измежду цивилното население, точният брой се прецизира ", сподели той. По думите му в цялата страна са наранени и 1270 икономически здания, разграбени са над 100 търговски центъра и банки, изгорени са към 500 полицейски коли. „ Нанесени са големи материални вреди, чийто размер се прави оценка от специфична държавна комисия “, добави президентът, представен от ТАСС.

Касим-Жомарт Токаев дефинира протестите като опит за държавен прелом, написа frognews.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР