Трафикът на камионите на граничния пункт „Капитан Андреево“, вече е

...
Трафикът на камионите на граничния пункт „Капитан Андреево“, вече е
Коментари Харесай

Какво се случва с трафика на камиони на Капитан Андреево?

Трафикът на камионите на граничния пункт „ Капитан Андреево “, към този момент е възобновен, твърдят институциите. Това обаче се случи след намесата на полицията.

До напрежение и проблеми при инспекциите се стигна, откакто съдът върна частната компания „ Евролаб “ на пункта и разгласи дейностите на БАБХ по товаро-разтоварните действия за противозаконни.

Последва заповед на изпълнителния шеф доктор Христо Даскалов, с която обсегът на организацията бе уголемен и дейностите включени. Но това не отхвърли частната компания. До през вчерашния ден, когато достъпът им до пункта е бил лишен.

Заради създалото се напрежение стотици колета останаха с дни по границата. На място през днешния ден незабавно дойде вътрешния министър Иван Демерджиев, откакто преди този момент изпрати на пункта жандармерията.

„ Нашата функционалност, имам предвид Министерство на вътрешните работи, е да обезпечим публичния ред тук и сигурността и ние ще го вършим. Но нито една от страните не трябва да мисли, че ще реши проблема си тук, на място, с някакви дейности, изключително незаконни. Място за решение на проблема е в съда “, предизвести министърът.

За спрените колета по границата от Агенцията по храните винят частната компания и не чакат, че изгонването ѝ от пункта е краят на казуса. Затова жандармерията остава на границата към този момент.



По мотив хакерската офанзива против уеб страницата на БАБХ министърът на вътрешните работи заподозря, че зад нея отстранената от пункта частна компания. Той обаче изрази неразбиране по какъв начин след горчивия опит с „ Български пощи “ от Агенцията не са се погрижили са сигурността на данните. В понеделник от Министерство на вътрешните работи ще изпратят указания до всички ведомства по какъв начин да защитят сървърите си, с цел да се предотвратят сходни зловредни намеси.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР