TrafficNews отново потърси обратна връзка от кмета на район „Северен“

...
TrafficNews отново потърси обратна връзка от кмета на район „Северен“
Коментари Харесай

Един от незаконните строежи в Шекера вече е уютна къща, ще се бутне – ако има пари

TrafficNews още веднъж потърси противоположна връзка от кмета на регион „ Северен “ Стоян Алексиев, който осведоми, че всички документи, нужни за бутането на постройката, са подготвени. Това, което спъва процеса, се оказва финансирането.

Решаващата роля тук има Община Пловдив, към която Алексиев към този момент е изпратил настояването си за обезпечаването на приходи. Процедурата обаче се оказва тромава, а до момента в който Общински съвет не гласоподава предлагането за отпущането на средства, можем да чакаме още няколко постройки, издигнати без позволение, да се трансфорат в нечий дом.

„ Имаме всичко належащо, с цел да бутнем освен тази, само че и още няколко противозаконни постройки. Проблемът е, че в случай че създадем това с парите на кметството, няма да остане бюджет за други значими действия в региона “, съобщи Алексиев.

Той напомни, че последните пари, отделени за събарянето на противозаконни здания върху общинска земя, са били дадени за „ отварянето “ на ул. „ Деница “ пред април тази година. Нейното почистване е разрешило сливането на улица „ Напредък” с улица „ Дилянка”.

Районният кмет разкри пред TrafficNews , че има сходни планове и за „ Къщата на ужасите “ на улица „ Панагюрище “. Припомняме, че крещящото име на занемарената сграда се разнася из пловдивчани, поради неистова воня, нечистотия и еженощни кавги от бездомници, тормозещи жителите на улицата. Изоставена от години къща се е трансформирала в котило на клошари.

Юли месец:



Август месец:



Октомври месец:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР