Пловдивската математическа гимназия Академик Кирил Попов“ за пореден път провокира

...
Пловдивската математическа гимназия Академик Кирил Попов“ за пореден път провокира
Коментари Харесай

Ученици станаха учители за ден в Математическата гимназия

Пловдивската математическа гимназия „ Академик Кирил Попов “ за следващ път предизвика учениците си посредством самодейността „ Ден на ученическото самоуправление “. Традицията датира от 2001 година, като нормално се празнува на 9-ти май.
Прочетете още
Идеята на събитието е да сложи учениците  на мястото на преподавателите им,   административното управление и помощния личен състав. Освен прекарване и опит за децата учителите споделят, че самодейността оказва помощ доста и на тях самите да видят, по какъв начин ги възприемат учениците им и да почерпят ентусиазъм от младежите, които учат в Математическата гимназия.

 Всяка година близо 300 възпитаници се включват в самодейността, като на идващия ден най-добре справилите се получават грамоти.

„ Смятам, че за всички участници това е невероятна опция, която дава страхотен  опит и те слага в една позиция, на която си бил единствено от другата страна. Изключително признателен съм за доверието! “ - споделя Тодор Манджуков от XII “Б “клас, който заема длъжността шеф.

„ Идеята на този ден е учениците да се сблъскат с всекидневието и провокациите, свързани с образователния развой, а учителите да си извадят заключения какво биха могли да подобрят в работата си. Много се надявам традицията да продължава! “. С тези думи директорката Веселина Карапеева обобщава смисъла, който влага в „ Деня на ученическото  самоуправление “.

Това е една от многото начинания на Математическа гимназия „ Академик Кирил  Попов “, която има за цел да разнообрази ученическия живот. В образователното заведение се организират още „ Училището – моят втори дом “, „ Ден на гения “, „ Спортен празник “.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР