Кметът на Община Марица Димитър Иванов направи първа копка на

...
Кметът на Община Марица Димитър Иванов направи първа копка на
Коментари Харесай

С европари ремонтират улица „Марица“ в село Рогош

Кметът на Община Марица Димитър Иванов направи първа копка на реорганизация на улица „ Марица “ в село Рогош. Проектът ще бъде осъществен на два стадия. Той предвижда ремонт на улицата в сектора, обхващащ кръстовищата с ул. „ Никола Петков “, „ Асен Златаров “, „ Цар Калоян “ и „ Захари Стоянов “. Трасето е с дължина 500 метра.
Прочетете още
„ Днес е празник за нашата община. Полагаме основата за реализиране на план за създаване на улица „ Марица “ в Рогош, който стартира още през 2018 година Той се осъществя по европейска стратегия, за което благодаря на администрацията на общината и на локалната МИГ, в лицето на госпожа Титюкова. Както всички знаем – в общината нещата се случват бързо, само че в страната стават по-бавно. За сметка на това, аз персонално съм благополучен, че успяхме и сме на финала да изпълним всяка упоритост и всяко желание. Жителите на Рогош би трябвало да знаят, че това е дълга процедура. Проектирането лишава две години, а в този момент сами ще се убедите, че осъществяването на един план е най-лесната задача, което неизбежно се случва с добре работеща администрация и добър екип “, съобщи кметът Димитър Иванов. Той посочи, че поради инфлацията, Община Марица ще дофинансира втория стадий с 96 775 лв., с цел да се реализира плана, чиято обща стойност е 332 051.43 лв..  „ Проектът за улицата, която ще бъде асфалтирана, включва бордюри и асфалт, не включва тротоар. Тя е от основните сектори в пътната мрежа в селото “, разясни Димитър Иванов. Той напомни, че след асфалтирането на улица „ Гурко “, автомобилният трафик е намалял. „ С построяването на улица „ Марица “ се надявам автомобилният поток през централната част да намалее. Ще продължим в тази посока да асфалтираме и да реконструираме значими и значими по значение улици във всяко обитаемо място в общината “, акцентира кметът. Той пожела на строителите сполучлива работа, като моли жителите на Рогош да съблюдават нужни защитни ограничения по време на строително-ремонтните действия и да бъдат търпеливи.

„ Контролът по строителството разпореждам най-много на вашия кмет Алекси Георгиев. Не всеки ден се вършат улици, само че дай, Боже, да са от ден на ден за село Рогош. Материалът, който е кадърен и може да се употребява за други улици, ще бъде складиран и осъществен при последващи инфраструктурни планове. От своя страна, персонално ще управлявам строителните действия и вас, господин Георгиев “, акцентира кметът Иванов, като честити Възкресение Христово и пожела здраве и шанс на всички.  

С реализацията на плана ще се подобрят транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, което ще обезпечи по-добра социална среда. Срокът за осъществяване е 45 дни. Първият стадий ще се осъществя с европейско финансиране по Програма „ Развитие на селските региони 2014 – 2020 “, обезпечено посредством Сдружение „ МИГ - Община Марица “ и е на стойност 225 275, 88 лв.. Вторият стадий ще бъде финансиран от Община Марица и е в размер на 96 775,55 лв..  

На церемонията участваха ръководителят на Общински съвет Марица Виолета Христодулова, заместник-кметът по стратегии, планове и вложения Гергана Титюкова, кметът на Рогош Алекси Георгиев, общински съветници и жители. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР