Траекторията на циклоните, които атакуват Европа от запад през есента

...
Траекторията на циклоните, които атакуват Европа от запад през есента
Коментари Харесай

Вижте какво време ни очаква през есента

Траекторията на циклоните, които нападат Европа от запад през есента се чака последователно да се изнесе на Юг. По този метод страни като Германия, Белгия и Дания, които поеха удара на тежките наводнения през юли, ще се радват на по-спокойна есен с превалявания и температури към естествените за сезона по тези географски ширини.
Най-западните елементи на Европа – крайбрежията на Британските острови и Португалия - се чака да посрещнат есента с бурно време. Благодарение на по-топлата океанската вода, повече тропически циклони ще съумяват да прекосят Атлантика. От Accuweather показват, че температурата на повърхността на океана е приблизително с 1-3 градуса по Целзий по-висока от естественото. В първата половина на есента сходни стихии със мощни ветрове и проливни превалявания с по-голяма възможност ще удрят Британските острови, а по-късно през сезона – Испания и Португалия.
През есента се чака бурно време и в централната част на Южна Европа. Ще има условия за образуването на мощни циклони към Алпите и Северна Италия. Достигайки топлите води на Средиземно море, някои от тези стихии ще се трансформират в по този начин наречените медикани (medicane) с тропически характерности – мощни ветрове и проливни превалявания. Предпоставка за това е повърхностната температура на Средиземно море, която към средата на август тази година в западната му част е с към 1-2 градуса по Целзий над естественото.
Лятото ще се застои над обширна част от континента и през есенните месеци. От Швеция чак до Европейска Русия времето ще е по-топло от нормалното. В Югоизточна Европа се чакат интервали с горещо време.
България попада в „ горещата “ зона. Температурите ще са по-високи по отношение на нормалните за есента. Жегите ще са по-осезаеми през първата половина на сезона. По-съществени превалявания се чакат чак в края на октомври и през ноември. Тогава, съгласно метеоролозите от Accuweather, ще има условия за напоителни есенни дъждове и нараснал риск от свлачища, изключително в регионите, оголени от летните пожари. До късно през есента по-високите температури ще основават предпоставки за гръмотевични стихии и даже градушки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР