Традиционно за празниците много от нас пътуват, за да прекарат

...
Традиционно за празниците много от нас пътуват, за да прекарат
Коментари Харесай

Как да защитим дома си от обири, когато ни няма по празниците?

Традиционно за празниците доста от нас пътуват, с цел да прекарат Нова година в спа или ски курорт, при свои близки, а от време на време даже отвън страната. Това знаем, че е и най-удачното време за крадците да влязат в дома ни. Практиката демонстрира, че по време на празниците обирите зачестяват. Ето какво можем да създадем, с цел да защитим жилището си.

При добре плануван грабеж, крадците авансово изследват дали в жилището има някого. Затова един от най-важните препоръки на служителите на реда към хората, които няма да са си у дома по празниците, е да не споделят къде ще почиват.

" Да се ограничим в обществените мрежи, да парадираме или да насочваме накъде ще пътуваме, къде ще бъдем и за какъв брой време ", съобщи основен контрольор Сергей Алексов, ОДМВР-Благоевград.

Пари в брой, злато, скъпа и елементарно портативна техника, са едни от най-привлекателните неща за влизащите в жилището ни с щурм. Затова добре е, в случай че отсъстваме за повече време, да преместим сходни предмети при наши близки.

Ако живеем в блок е добре входната врата да се заключва. Всички прозорци и порти на терасите в жилището също би трябвало да са грижливо затворени.

" Ако някой от съседите към нас си останат на място, у дома, да ги молим да наглеждат домовете и всички съмнителни неща, които ни е направило усещане, че не са в естественото си състояние, да им обръщаме внимание и да уведомяваме способените органи като се обаждаме на 112 ", добави основен контрольор Сергей Алексов, ОДМВР-Благоевград.

Органите на реда поучават, в случай че станем обект на кражба, в никакъв случай да не действаме сами и без да пита, защото това може да се окаже извънредно рисково.

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР