Традиционните български храни и вина имат потенциал за високи пазарни

...
Традиционните български храни и вина имат потенциал за високи пазарни
Коментари Харесай

Министър Кирил Вътев: Традиционните български храни и вина имат потенциал за високи пазарни успехи

Традиционните български храни и виновност имат капацитет за високи пазарни триумфи. Това сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който посети Фестивала на виното, който се организира в село Орешак, град Троян. На събитието участваха още регионалният шеф на Ловеч Виктор Стойчев, изпълняващият длъжността свещеник на Троянския манастир архимандрит Стефан и кметове на общини от региона.

Изложението е проведено по интернационалния план „ Открий го! Местното вино “ на съдружие „ Местна инициативна група (МИГ) Троян, Априлци, Угърчин “ и се финансира по подмярка 19.3 „ Подготовка и осъществяване на действия за съдействие на локални инициативни групи “ от ПРСР 2014 – 2020 година В него си сътрудничат три локални инициативни групи от България и четири от Румъния, като за българските сътрудници по плана са финансирани действия за 568 038 лв..

„ Надявам се съдействието с нашата прилежаща Румъния да се задълбочи и да вървим към високи пазарни триумфи дружно “, сподели министър Вътев.

Той беседва с участниците от България и Румъния - 15 винарни, производители на локални храни, месо, сирене, хлебни и сладкарски произведения, които са показани в 25 шатри в Националното ревю на художествените занаяти и изкуства в село Орешак, и пожела триумф на събитието и на всички изложители.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР