Традиционната кратка информация за пандемията и войната за 30 август

...
Традиционната кратка информация за пандемията и войната за 30 август
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Сега е моментът за почивка на море

Традиционната къса информация за пандемията и войната за 30 август 2022 година дава проф. Николай Витанов.

Най-напред, както постоянно: който счита, че тази информация, която давам, не е потребна или е подправена, да не я чете. Игнорирайте я, тя не е за вас. Тя е за тези, които считат, че е потребна.

Сега всъщност.

Както постоянно, първо пандемията, след това войната.

Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден. Това са числата. Ако ви е еднакво, не го четете.Първо положителните вести. Вълната мина пиковите си стойности във връзка с заболеваемост. Както виждате, няма повишаване и в заетостта на болничните кревати. Очаква се и смъртността да падне още, макар, че и в този момент не е доста висока.

Цялото Черноморие е в зелената зона. Заболеваемостта във Варна, Бургас и Добрич спада. Добрич дори е толкоз добре, че се чака да излезе от Етап 1 на проекта на Министерство на здравеопазването и да отиде на Етап 0, т.е. – в синята зона. Сега е момента за отмора на море за който има такива проекти.

За процеса на засилено неспазване на ограничения в края на август към този момент ви писах. Социалната система е в хомеостазис, ще издържи това до началото на октомври, когато са изборите. След това ще има още седмица релативно успокоение и бавно ще почне да идва сметката. Миналата година, в случай че помните, по този начин си докарахме второстепенен пик. Тази година няма да е по този начин, само че пък си гласим забавна дълбока есен. Но каквото, такова. Засега всичко е ОК, слънцето пече, има някакви облачета на хоризонта, които ги вижда единствено Витанов, огромна пък работа.

Що се отнася до настоящото положение – вървим надолу. Това е настоящият хомеостазис.

Мерките си свършиха работата – смазаха вълницата. Мерките могат да си отидат. При тая вълна заболелите във Франция бяха стигнали 200 000 ден. Тук – слаба имунизация, само че все пак дребна вълница, перната и прегазена от немногобройни, само че тъкмо наложени като време и размер ограничения. Ама то било щото Ганьо бил интелигентен, не се ваксинирал и ограничения не спазвал. Тъй, така Ганьо, всички са глупави, сал ти си интелигентен. Сега работи мъдро и красиво по есенно-зимната вълна.

Намираме се в сюжет Празни лечебни заведения, ден 47. Очакван период на непоклатимост на сюжета – най-малко 45 дни. Ето, прогнозата се сбъдна. Както ви дадох обещание – новата прогноза – сюжетът Празни лечебни заведения ще е постоянен 75 дни. До изборите и по-късно. 14-дневната заболеваемост през днешния ден е 189.94 на 100 000. Спада, както се и очакваше. Ясно е, че няма да стигне 400 на 100 000, така, че няма да има налагане на по-съществени ограничения. Даже ограниченията падат преди да сме стигнали 150 на 100 000. Някои хора, разбиращи какво е това хомеостаза при комплицираните системи, са решили, че няма да се наруши хомеостазата задоволително дълго време, в случай че се махнат ограниченията. Ама ще се наруши ли в края на краищата хоместостазата. Да, белким някой се съмнява в Ганя? Я не се съмнявайте – какво е за Ганя да окепази една хомеостаза. Към края на септември хомеостазата се чака към този момент да е окепазена, след средата на октомври това да си проличи много, а през ноември се чака да пристигна и сметката от небесния кръчмар.

Основният сюжет го знаете – Празни лечебни заведения (под 500 в интензивни отделения и под 5000 в неинтензивни отделения).
Лятната вълница си се сдуха. Точно съгласно прогнозите

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Вълницата грохна. Мерките дадоха резултат. Трендът на напредък се пречупи. Това е добре. Хем сезона ще си изкараме, както ви писах от дълго време – умерено, тъй като лечебните заведения няма да се изпълнят, хем постковид затрудненията ще са много по-малко. Сезона по морето е мощен, само че вие, които четете тези сводки, по никакъв начин не сте сюрпризирани – това беше и прогнозата.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 151 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура. Да забележим числовите доказателства за това.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 1.13. Над 1.00 е. Обхватът на болестта предупредително се уголемява. Предупредително – оттук насетне ще има – разширение, стесняване, разширение, стесняване. Не забравяйте, че наш Ганя работи да срине настоящия хомеостазис на системата и прогнозата е, че ще успее. Колко дейно работи – вижда се по цената на базовото репродуктивно число. Число над 1 – ефикасен Ганьо. Число под 1 – неефикасен Ганьо.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространяване.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.33

София-град - 0.25

Пловдив - 0.30

Бургас - 0.37

Варна - 0.25

По южните граници
Благоевград - 0.42
Кърджали – 0.27
Смолян - 0.44
Хасково - 0.45
Ямбол – 0.41

Знаем си:
1. Критична стойност за запалване на дифузно
разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше – няма проблеми. Индексите са под 1, няма дифузно разпространяване. Изобщо не се възпламени дифузното разпространяване. Минахме добре през вълницата. Както видяхте, ограниченията стопираха похода към дифузното разпространяване. Демонстрира ви се какво е надзор на обстановката на основата на математическо моделиране. Сега хомеостазисът на системата е заболеваемостта да върви надолу.

За страната, показателят е 3 пъти под сериозната стойност. Успяваме. Дифузното разпространяване го няма, клъстерното отслабва. Мерките смазаха опита на дифузното разпространяване да пламне.

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи повече време, в сравнение с бе планувано. Вече 151 дни. Издържа 150 дни. Нова прогноза – ще издържи 180 дни.

По морето

Виждате какво е по морето. Варна – към 4 пъти под сериозната стойност, Бургас – към 3 пъти под сериозната стойност. Стойността за Добрич е 0.30. Тук – към 3.3 пъти под сериозната стойност. Индексите имат ниски стойности.
Спокойно е. Август ще си е спокоен, както ви беше планувано. Болниците няма да са цялостни. Областите по морето всички са в зелената зона. Приятна отмора и през септември. Добрич се чака да иде в синята зона на картата на осведомителния портал.

Очакванията са и Варна да го последва.

За сведение - показателите в още няколко области
Сливен - 0.36
София-област - 0.34
Стара Загора - 0.49
Шумен - 0.42
Търговище - 0.28
Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Успяваме. Не пускаме дифузното разпространяване да се разпали. Мерките стопират усилването на клъстерното разпространяване. Държим звяра в клетката. Виждате – навътре в страната ситуацията е спокойна.
Няма дифузно разпространяване. Няма. Никъде.
Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал.

Очакванията са да се пречупи тренда на увеличение на заетостта. Но заетостта е толкоз ниска, че не се чакат проблеми освен за тази седмица, само че и доникъде на месеца, че и до края на месеца, че и до края на лятото.

Хайде и тук малко цифри
Текуща претовареност интензивни кревати: 51
Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “: 500
под 11% - заетостта е доста ниска
Текуща претовареност неинтензивни кревати: 890
Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “:5000
Под 18%. Добре е – и тази прогноза се сбъдна – август свърши, а сме надалеч от сериозните стойности за дестабилизация на сюжета Празни лечебни заведения.

Сега – прогноза за септември. Сценарий Празни лечебни заведения ще е постоянен и през септември. Навреме наложените ограничения прегазиха вълницата и вкараха системата в хомеосазис с намаляваща заболеваемост. Мерките се махат, само че хомеостозисът ще издържи задоволително дълго, с цел да е постоянен сюжет Празни лечебни заведения през септември и да няма особени проблеми да изборите и към 2 седмици по-късно.

4. Проверка за цялостен локдаун. Тотален локдаун ли? Нам-а-а-а-а. Писах ви - като пристигна „ Празни лечебни заведения “ отново няма да има локдаун. Тъй, че, умерено. Никой няма да ви затваря. „ Празни лечебни заведения “ постоянен – няма локдаун.

5. Проверка на смъртността. Сведена е до едноцифрено число дневно. Смъртността до края на непоклатимост на Празни лечебни заведения ще е ниска, обаче ще има дни с двуцифрено число умряли. В момента се пречупва този финален тренд, обвързван с вълницата. Пазете се! Ако и да протича леко, въпреки всичко има и къси клечки. Най-добре да не стигате до изтегляне на съчка. Така обезпечено няма да изтеглите късата съчка. Възможно е да има още някой и различен ден с двуцифрено число умряли, само че нещастия не се чакат.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 151 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Здравната система се оправя с проблемите, сюжет „ Празни лечебни заведения “ е постоянен.

Дифузното разпространяване е угасено. Клъстерното разпространяване бавно отслабва, само че не отслабва задоволително бързо. Индексите падат. Това е добре, доста добре. В удобния сюжет сме. Прогнозата я знаете – септември ще е спокоен. Болниците няма да се изпълнят.

7. Днес – картата на 14 дневната заболеваемост. Издайнически не обрисува Добрич в алено, значи се чака тази област да отиде в синята зона. Търново е в алено, значи там се чакат краткотрайни проблеми. Плевен върви добре надолу и на последващи карти може и там цветът да се смени. Червеното към момента не е малко. Колкото да ни предизвести да имаме едно мислено – Ковидът отстъпва, само че е още тук.



Сега за войната.

1. Тук не е място за леене на усеща, а за информация за резултати от разбори на основата на математическа методология. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място.

Тук - механически разбор на това, което става по фронтовете на войната.

Гледната точка тук е тази на Бисмарк - националният интерес. Чий народен интерес - нашият народен интерес, а той е да знаем тъкмо какво става, да си вършим изводите и да вземаме в точния момент ограничения, с цел да не сме сюрпризирани както постоянно от интернационалната конюнктура.

На който не му харесва - да не чете. Информацията е за тези, които я считат за потребна.

Винаги съм казвал – гледайте действително на нещата. Не си градете подправени упования. Те ще ви доведат единствено да разочарования. Призивът ми е елементарен: мислете с главата си, а не с година.а си. Бъдете реалисти.
Така. Сега всъщност.

Първо гледаме какво прави съветската, войска, след това – какво прави украинската и по-късно – какво става на пропагандния фронт.
Войната се развива строго по законите на диалектиката. Има интервали на количествени натрупвания, в които сякаш нищо не става. След това следват интервали на бързи промени. Сега сме в интервал на мудни натрупвания. Руснаците напредват постепенно, само че настъплението им не стопира. Не са излезли от Донбас още, а там топологията е такава – свършва едното населно място, почва другото. Всичко е бункерирано в продължение на 8 години. Бункер до бункера, укрепен регион до укрепения регион. Та, няма по какъв начин да е другояче. Настъплението е постепенно. Но, бавните количествени промени ще преминат в качествени. Този закон е стоманен. Твърд, както му споделяме ние в математическата обществена динамичност.

Сражението за Словянск - Краматорската агломерация. Понеже от месеци съм ви споделил, че това ще е главното стълкновение във войната, от много време насам ви го разказвам по какъв начин се развива от 4-те географски направления.

Сражението си върви. Очаква се настъплението на съветската войска да е постепенно до момента в който паднат тежко укрепените Авдеевка и Бахмут. След това релативно бързо сражението ще се придвижи при Словянски Краматорск.

1. От север.
Както знаете, тук не се чака значително развиване в идващите дни. Причина - Словянск-Краматорската агломерация е съвсем достигната от север и съветските елементи тук чакат напредването на другите елементи от юг и от изток, с цел да почнат жизнерадостен взлом. Докато се чака, си върви артилерийски обстрел на двете украински отбранителни линии. Гледаме ги тях какво става.

1.1 Първата отбранителна линия на Словянск-Краматорската агломерация – линията Краснополие-Сидорово-Маяки - Карловка – Райгородок. Очаква се пробив на линията след рухването на Авдеевка и Бахмут. Линията е под напън, само че едвам не могат украинците да трансферират елементи по на юг.

1.2 Зад този линия има втора отбранителна линия - Новониколаевка - Глубокоя Макатиха – Селезньовка. Тя още не е достигната. Но това е всъщност последната отбранителна линия преди навлизането в Словянск.

1.3 Словянск и Краматорск са в обсега на съветската далекобойна артилерия. Което значи, артилерийска обработка на отбранителните позиции на града. Върви. Не се чака защитата на Словянск от север да бъде пробита скоро. Украинската формация е огромна, сражението ще бъде грубо.

2. От изток

2.1. Линията Северск – Соледар – Бахмут се нападна. И то много. Основната борба тук е за Соледар. Превземането му ще разбрица отбранителната линия Северск – Бахмут. Писах ви към този момент, огромна гоненица ще падне из солните мини в Соледар. Падне ли Соледар, Северск отпътува на автомат. Бахмут е по-труден. Само на юг от града има 9 укрепени региона, които би трябвало да бъдат завладяни. Поне две седмици работа. Няма по какъв начин – 8 години е копано там и бетон е изливан. Следват борби в самия град. Няма да стане бързо и елементарно, тъй като падне ли Бахмут – отбранителната линия рухва и не остава нищо сред съветската войска и словянск-краматорската агломерация.

3. От юг

3.1. Линията Торецк – Константиновка-Дружовка плюс Авдеевка
Тук е горещата точка сега. Руските елементи са към този момент в Авдеевка. Има борбите вътре из кварталите. Не се чака Авдеевка да падне бързо. Украинската войска ще я брани до последно, тъй като в случай че там се отвори дупка, съветските елементи ще стигнат чак до покрайнините на Краматорск.
Знаете – завладяването на Пески нарушава целостта на отбранителната линия Авдеевка- Мариинка. Падането на тези две града е въпрос на време. Може да се попитаме – кой ще падне пръв – Авдеевка или Мариинка. Залагам на Мариинка. В Авдеевка фортификацията е много по мощна и се чака тя да падне по-бавно. Значи, Мариинка. След което почват боевете за Красноголовка.

4. От запад
Тук към момента придвижване на фронта и украинските войски могат да получават доставяне и подкрепления. Руснаците би трябвало да отрежат тези логистични линии, в случай че желаят да завладяват Словянск и Краматорск. Забелязва се оживление на съветските сили в посока Кривой Рог и Запорожие.

Следва разбор на обстановката с украинската войска.

1. Знаете, украинската войска жизненоважно се нуждае от сполучлива контраатака. Украйна е в на практика банкрут и без западните пари и доставки на оръжия няма да издържи и месец. Положението е тежко. Загубите са големи.
Проблемът е, украинската войска и през днешния ден не може да се провежда за огромна контраатака. Причините са справедливи и си стоят. Ето ги отново.

а) Няма към момента противопоставяне на огромното предимство на руснаците в артилерия и във въздуха. Всеки опит за централизация на части се подавя. Така ли е и през днешния ден – по този начин е. Нещото, което се популяризира като контраатака води до огромни загуби за украинската войска и претъпкани лечебни заведения в украинския гръб. Тези, които четете актуалните сводки, не се учедвате – подобен процес на събитията ви бе предсказан.

б) Западната помощ е малко. Никаква логистика няма за войска, която да нападне Херсон. Руснаците са струпали тежка артилерия към Херсон и чакат. Чакат Зеленски да надделее над благоразумните си генерали. Както виждате, доставките на западно оръжие не могат да спрат настъплението на съветската войска. Какво друго да ви пиша. Да ви неистина ли? Така ли е през днешния ден – по този начин е.

в) Руснаците няма потребност да трансферират артилерията си в Херсон. Те умерено могат да отстрелват украинските елементи и от другия бряг на реката. Какви логистични проблеми, какви стратегически клопки бълнувате. Писах ви, пиша отново: украинците ще имат големи загуби в случай че се опитат да атакуван Херсон. Голото поле сред Николаев и Херсон ще се изпълни с трупове. Руската артилерия ще ги отстреля като зайци. Така ли е през днешния ден – по този начин е.

2. Опитите за украински контраофанзиви

2.1. Настъплението на украинската войска в Южна Украйна – чакаме си го ДЕН ПЕТДЕСЕТ И ПЪРВИ. Няма го, а аз си броя. Знаете, Зеленски сподели, че доникъде на септември Украйна би трябвало да си върне териториите. За да стане, би трябвало да има контраатака. Няма логистика за сполучлива контраатака. Ама била почнала контраатака. Не ставайте смешни. За сполучлива контраатака украинците би трябвало да хвърлят най-малко 18 изцяло окомплектовани бригади. Нямат ги. Това, което се прави е опит да се позасити западния звяр, които дава помощта и желае да види резултати, тъй като вътрешната съпротива в западните страни е още по-голям звяр и употребява обстановката, с цел да глозга. Пропадне ли опита за нахлуване около Херсон, следват разтърсвания и на запад и в Украйна. А ще пропадне ли? Писах ви – украинците нямат логистика и окомплектовани бригади за дейно нахлуване.

2.2. Контраофанзивата към Харков.
Към Изюм - нищо. Към съветската граница – нищо. Контраофанзивата при Харков от дълго време я няма. Битките там са позиционни. Чакат и двете страни да свърши сражението за Словянск и Краматорск. Руснаците обстрелват с ракети и артилерия и държат обстановката под надзор. Отбраната на Харков се държи на това, че украинците управляват сателитните градчета около него. Докато диванните мъжлета се ядосват, че нямало екшън, там върви битка за всеки метър. Превзимат ли руснаците сателитните градчета и Харков отпътува. Затова бавното придвижване на съветската войска на юг западно от Харков е извънредно рисково за украинските елементи там. Руснаците няма за къде да бързат тук. Не е свършило сражението за Донбас. Харков идва по-късно.
Броим и чакаме.

Чакаме украинската войска да изтласка съветските елементи около Харков до границата с Русия – ДЕН ПЕТДЕСЕТ И ПЪРВИ. Няма контраатака. Така ли е и през днешния ден – по този начин е.

2.4. Контраофанзива към Херсон
Ах, тази контраатака към Херсон. Ах, това знамение. Ах, завладяване на Херсон за 3 седмици. Ах, десетки хиляди пленени съветски бойци. Мечти, мечти-и-и-и на великия екперт Жданов.
Мечти без логистика. Жданов, като специалист, добре знае, че това са голи куки. Шаран-юрдечетата обаче реват. За тях и броим. 3-те седмици почнахме да ги броим от 16 август и свършват на 6-ти септември.
ЧАКАМЕ ХЕРСОН ДА БЪДЕ ПРЕВЗЕТ ДО 6-ТИ СЕПТЕМВРИ. ОСТАВАТ 7 ДНИ.

Мнение на Витанов за тая работа – няма логистична база за това. Това е следващата гола кука подадена към българските шаран-юрдеци. Призив – бъдете реалисти, мислете с главата си, а не с година.а си. Тежките времена, в които живеем изискват тежък натурализъм, а не шаран-юрдещина.

Украинците отново се пробваха да форсират река Ингулец. Броят на труповете сред Николаев и Херсон пораства. Но това ви е планувано и вие не се учудвате. Знаете какво е заложена на карта. Пропадне ли тази офанзива – следват разтърсвания и на Запад и в Украйна. Очаквания на Витанов – да пропадне заради незадоволителна лотистика, бройка и окомплектовка на атакуващите украински елементи.

Старото преброяване си го продължаваме. Зер, Херсон ще бъде високомерен и съветските елементи ще се предадат. Нали това ви разправят специалистите, дето ми ги навирате в лицето. Е, очаквам си.

Чакам украинската войска да превземе Херсон – ДЕН ПЕТДЕСЕТ И ПЪРВИ. Няма контраатака. Няма настъпващи 18 украински изцяло комплектовени бригади. Така ли е и през днешния ден – по този начин е. Пък вие си слушайте блажните приказки на специалиста Жданов. Той Жданов всичко знае, а Витанов нищо не схваща.

Както виждате, търпеливо си очаквам – към този момент 51 дни и не мърморя, че нямало екшън. Чакам си, Зеленски да спеши генералите си да настъпят към Херсон, колкото и да не им се желае. Все отново, доникъде на сeптември съветската войска би трябвало да бъде изтласкана от окупираните територии. Нали по този начин беше повелята. Знам какъв брой ще се извърши, само че си очаквам средата на септември и нищо не споделям. Чакаме 6-ти септември и след това средата на септември.

Двете кофи с пепел чакат.

Кофа номер 1 – на 6 септември. Тогава би трябвало да бъде високомерен Херсон, нали това приказват великите ви специалисти. И изсипвам обществено кофа 1 с пепел върху главата си. Няма да стане. Даже, откакто свършат тези 3 седмици, може да му отброя още 3 седмици на специалиста Жданов. Гледам, споделил, че НАТО ще се намеси. Добре броим.

ЧАКАМЕ ДИРЕКТНАТА НАМЕСА НА НАТО В УКРАЙНА (НАТОВСКИ АРМИИ ПОЧВАТ ДА съдебна експертиза БИЯТ С РУСНАЦИТЕ) – ДЕН СЕДМИ.
Кофа номер 2 – за 15 септември. Тогава съветската войска би трябвало да бъде изгонена от Украина. Нали това е повелята. Лично от президента украински. Тогава обществено би трябвало да си изсипя кофата с пепел върху главата. За наслада на мъжлетата от диваните. Няма да стане-е-е-е. Никаква кофа с пепел няма да си изсипя на главата на 15 септември.

Какво ще стане. шаран-юрдеците ще ореват Вселената, с цел да прикрият обстоятелството, че са се хванали на голите куки на „ великите специалисти “, а не са слушали какво им е приказвал Витанов, а то е – мисли с главата си, а не с година.а си. Първи пик на плача – малко след 6-ти септември. Втори пик на плача – малко след 15 септември.

Няма справедливи условия нито за завладяване на Херсон, нито за отбиване на съветската войска от Украйна. Не се ловете на голи пропагандни куки. Не бъдете шаран-юрдеци. Бъдете реалисти. Украинските атакуващи елементи са незадоволителни и се чака да бъдат отблъснати. Вероятно това е преднамерено – да се симулира офанзива без доста загуби и това да се употребява с пропагандна цел.
Чакам си.

Шаран-юрдеците към този момент реват. Хванал се шаранът на голата кука. Демонстрира му се, че се е хванал на голата кука и той почва да реве. Трябва да покаже, че с изключение на шаран е и юрдек. Няма проблем. Пресметнато е, че ще ревете. Очакваните 2 пика на плача са упоменати нагоре.

Само, че тази война ще свърши и животът по света няма да стане по-лек. Със шаранщина и юрдещина няма да прокопсаме. Затова ви споделям занапред – мислете с главите си, а не с година..вете си. За да не се затрием.

Идеологическият фронт.

1. Знаете, писах ви, че до момента в който не тръгне да излиза наяве кой печели сражението за Краматорската дъга, тук всичко ще си е, както си е - народите на воюващите страни са добре хванати в клещите на пропагандата и стоят там. Украинската агитация се чака да има проблеми с обясняването на загубата на Донбас. И с други неща, за които е още рано да пиша. Гледаме опити за агитация. Каква е технологията. Простичка. Колкото е по-зле ситуацията на фронта, толкоз повече пропагандни голи куки би трябвало да хвърляме. За всяка гола кука има шаран-юрдеци, които да се заловен на нея и да крякат. Така с кряканицата някак си незабелязано би трябвало да се преглътне следващия разгром на фронта. И докога по този начин? А след това, като свърши войната. Ама те руснаците ще бъдат изгонени от Украйна. Тъй, така, че и до 15 септември. Спирайте белото, до момента в който е време. Идат тежки тествания, нашата страна би трябвало да се преустрои, с цел да ги посрещне. Това става с натурализъм, прогнозиране, обмисляне и с дейни дейности. А не със шаран-юрдещина. Спрете да се ловите на голите пропагандни куки и мислете какво идва след войната. Защото войната ще свърши, а оня свят, в който си живеехме нехайно, няма да го има към този момент. Няма да го има към този момент, добре го запомнете това. Той и Макрон същото споделя.

2. Ще кажете какво става у нас. Изнамерил съм ви нещо. По-старо е от Сун Дзъ. Днес – нещо за обмислянето – тук имаме
Теорема на Витанов – Обмислянето и благодарността не са от мощните страни на българина.

Е, това би трябвало да се промени. Какво ни споделя ВЕЛИКАТА КЛАСИКА (ден двадесет и седми)

... Изкуството на обмислянето и съставянето на проекти, се състои в това, да се мисли за събитията, които стават наоколо и да се кроят проекти за далечни събития. Защото в случай че не се замисляш над далечни неща, безусловно ще изпиташ неприятности от това, което се намира наоколо....

Близостта е както в пространството, по този начин и във времето. Войната в Украйна е близо и би трябвало добре да се следи и обмисля. Но Великата класика ни споделя, че би трябвало да се обмисля и това, което става по-далеч – най – към този момент в Москва и Вашингтон. Ако не мислиш по тази причина, споделя класиката, безусловно ще имаш проблеми. Е, имаме ги към този момент – цените хвърчат, борим се зимата да не е студена. Трябва да се обмислят и околните във времето събития.

Я да забележим, ще се сетите ли от кое място е това (не знам дали се учи в учебните заведения, може да е изхвърлено)
Зима иде господа,
ето вижте я зад Люлина,
дебне със усмивка зла,
безмълвна и притулена.

и с цел да не забравяме нашия човек от сумрака във Флоренция

МНОГО ГОЛЕМИТЕ ПОЗНАВАЧИ (ден петдесет и трети)
....За предпочитане е, по едно и също време да ви обичат и да се боят от вас. Но в случай че би трябвало да избирате, внушаването на обич е много неефективно за придобиване и задържане на власт спрямо внушаването на боязън....
Хайде тук без коментар през днешния ден. Да помислим за моите юрдечета, които много ще би трябвало да реват около 6-ти септември. Ако почнат мощния плач занапред, ще вземат да пресипнат до тогава.
Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи. И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР