Традиционната кампания „Зелени библиотеки“ е част от емблематичните инициативи на

...
Традиционната кампания „Зелени библиотеки“ е част от емблематичните инициативи на
Коментари Харесай

Стартира Седмото издание на „Зелени библиотеки“ - slava.bg

Традиционната акция „ Зелени библиотеки “ е част от емблематичните начинания на Библиотеката на София, която се организира от 2015 година годишно през летните месеци. Това е изобретателен формат за поощряване на четенето от най-ранна детска възраст и привличане на нови читателски публики. В акцията вземат участие известни български поети, писатели, музиканти, актьори, художници, сътрудници са известни издателства, обществени институции, неправителствени и креативен организации. Шестте сезона на „ Зелени библиотеки “ са привлекли над 45 хиляди гости, а над 7 хиляди са новозаписаните читатели.

Седмото издание на „ Зелени библиотеки “ в парковете на София започва на 31 юли 2021 година в Северен парк.

Тази година към досегашните известни софийски „ зелени дестинации “ са включени реновираният Западен парк и Зоологическата градина. През почивните дни Ви каним да изберете забавна книга за четене в парка, да се срещнете с обичани поети, от които може да получите тяхна нова стихо-сбирка с подпис, да послушате онлайн хубава музика и, несъмнено, да станете наш четец. Децата и учениците могат да вземат участие в просветителни STEM игри и програмиране с роботчета - пчели, да се забавляват с корейски-те известни обичайни игри тухо и ют. Навсякъде с нас ще бъде мобилната ни библиотека – Библиобус, който разполага с 1500 тома с най-нови хитови заглавия от модерни и типичен наши и непознати създатели. От него искащите ще могат да си изберат книги за дома.

Продължава обичаната от софиянци самодейност на „ Споделени книги “ – „ Вземи, прочети, върни “. В самодейността през 2020 година бяха дарени от софиянци за софиянци над 1400 книги. Посетителите ще могат да оставят своя прочетена книга и да вземат ново забавно издание. Към шестте къщички за книги, ситуирани на знакови места на Витоша за акцията „ Зелени библиотеки “, ще бъде прибавена и нова, сложена в Зоопарка и заредена с атрактивни издания.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР