Тръбата на тунела Ечемишка на магистрала Хемус ще бъде затворен

...
Тръбата на тунела Ечемишка на магистрала Хемус ще бъде затворен
Коментари Харесай

Затварят тунела Ечемишка в посока Варна за симулация на катастрофа и пожар

Тръбата на тунела " Ечемишка " на автомагистрала " Хемус " ще бъде затворен за придвижване на следващия ден, 10 юли, предизвести Министерство на вътрешните работи. Причината е обучение - симулация на злополука и пожар.

Трафикът ще се прави в двете посоки в тръбата за София.

Съоръжението ще бъде затворено от 9 до 15 ч.

Учението ще организират Пожарната, организация „ Пътна инфраструктура “, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, Областната администрация и общините на територията на София област, Центърът за незабавна здравна помощ, БЧК и доброволци. Целта е повишение на готовността за деяние на силите и средствата от Единната избавителна система за реагиране при бедствия и изключителни обстановки.

Сценарият планува симулация на тежка злополука сред лек и товарен автомобил и следващ пожар на към 200 м от изхода на оборудването в посока Варна. Шофьорите на двата автомобила умират на място, а пътнически микробус, преминаващ около пожара, катастрофира на към 120 м след него. Следва и верижна злополука сред 5 леки автомобила на 400 м от изхода на тунела в посока Варна. В транспортните средства има потърпевши и затиснати пасажери.

По време на учението ще се проведат дейности за гасене на пожара и избавяне на хората. На потърпевшите ще бъде оказана първа здравна помощ, психическа поддръжка на място и превозване до болнично заведение. Ще бъде основана краткотрайна организация за контролиране на придвижването в региона на произшествието, ръководство на светофарната уредба, вентилационната система, чака се в симулацията да вземат участие над 50 души и профилирана техника.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР