Този военачалник играеше първостепенна роля в ръководството на военните операции

...
Този военачалник играеше първостепенна роля в ръководството на военните операции
Коментари Харесай

Висш командир на военното крило на Хизбула е убит при израелски...

Този пълководец " играеше първостепенна роля в управлението на военните интервенции на юг ", показа източникът, поискал анонимност. Ударът е бил нанесен в село Кербет Селм, локализирано на десетина километра от границата с Израел, като целта е била колата на убития, прецизира той.

 

" Това е доста мъчителен удар ", допълнил е източник, представен от Ройтерс.

 

Атаката беше осъществена на фона на опасенията от разгръщане на спора в района, изключително след гибелта на високопоставения водач на Хамас Салех ал Арури и шестима други водачи на групировката, при удар на 2 януари, който също е приписван на Израел, напомня Агенция Франс Прес. Ударът беше ориентиран към офис на палестинската формация в южните покрайнини на Бейрут, цитадела на " Хизбула ", която в събота изстреля в отговор десетки ракети по военна база в Северен Израел.

 

Припомняме, че по-рано през днешния ден. Изтребители на военновъздушните сили са атакували боен обект покрай Маруахин в Южен Ливан и ракетна установка на друго място по границата, осведомиха въоръжените сили. Израелски безпилотен аероплан и хеликоптер също са атакували позиции, от които е бил обстрелван Израел, прибавиха те.

 

" Хизбула " е изгубила над 130 бойци при израелски удари в Южен Ливан от 7 октомври насам, отбелязва Ройтерс. Общо жертвите в Ливан са над 180, в това число над 20 мирни жители, показва Агенция Франс Прес.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР