Този въпрос задава публично Георги Папакочев, известен журналист, фотограф, потомък

...
Този въпрос задава публично Георги Папакочев, известен журналист, фотограф, потомък
Коментари Харесай

Как символ на тоталитарната власт ще бъде демократичен парламент?!

Този въпрос задава обществено Георги Папакочев, прочут публицист, фотограф, потомък на прочут софийски жанр. Бил е редактор в списание „ Патриот “, един от основателите на предаването „ 12 + 3 “. От 1993 година е нещатен публицист в радио „ Свободна Европа “ - София. От 1995 година работи за същата медия в Прага. През 1991 година е един от създателите на специалността „ Художествена снимка “ в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “, където до през днешния ден преподава „ фотожурналистика “. Носител на влиятелни награди за публицистика и на званието „ фотограф-художник “. Вижте неговия коментар във връзка превръщането на някогашния партиен дом в "Ново българско национално заседание ":

"От на следващия ден, 2 септември 2020 г, тогавашното седалище на Централен комитет на Българска комунистическа партия, известно като „ Партиен дом “ и като знаков знак на тоталитарния режим в гранитния триъгълник на властта в София, се трансформира в публична постройка на националния български парламент, именуван към този момент „ Ново българско национално заседание “. Което, в действителност, е казус в политическата парламентарна процедура на Европейски Съюз и най-много измежду неговите посткомунистически членки, където

на никое място националните парламенти не са се разполагали в някогашни комунистически здания!

Да, решението в България за преместването беше взето от дълго време без сериозин спор и в съмнителната промяна на най-яркия знак на тоталитарната власт в „ либерален парламент “ към този момент са бетонирани милиони европейски и български средства, уви!

Какви, обаче, са посланията на този неуместен локален акт към европейския и цивилизован либерален свят?

Първото е, че европейска България, в своята ендемична в средата на 21 век финансова бедност, не е в положение на приюти даже националния си парламент в нова, съвременна постройка, която няма нищо общо с тоталитарното минало на странат. Второто обръщение е, че историческата сграда на настоящия парламент е толкоз натоварена с „ неуместна “ история, че през днешния ден надали не е срамно, а и партийно- идеологически недопустимо, за куп народни представители да я посещават по обвързване. Третото обръщение е, че най-вероятно жителите на новия „ Партиен ПАРЛАМЕНТАРЕН дом “ ще продължат да подскачат комфортно и безнаказано по командите на властта от своята нова, бронирана мощно със сталински гранитни стени и подземни скривалища постройка, измежду заобикалящите ги също непробиваеми даже от танкове каменни стени на Министерския съвет и Президентството в центъра на европейска София. Казва ли ти някой каква, в действителност, е истината? Ха, де? "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР