Този специалитет с подпечени яйца на фурна, наистина е уникален.

...
Този специалитет с подпечени яйца на фурна, наистина е уникален.
Коментари Харесай

Подпечени яйца на фурна – ще се влюбите още от първата хапка

Този специалитет с подпечени яйца на фурна, в действителност е неповторим. Приготвям го постоянно, когато съм преди заплата, тъй като постоянно имам малко кашкавал и яйца в хладилника.

Рецептата имам от другарка, която живее в Швейцария. Там яйцата постоянно приготвяли по този метод. Рецептата е неповторима, тъй като това може да бъде чудесна закуска, обяд или вечеря.

Приготвени по този метод яйцата са страхотна концепция и за бърз специалитет, когато дойдат непредвидени посетители. Тази рецепта е доказателство, че от най-евтините артикули могат да се подготвят най-вкусните ястия.

Ето и в детайли изложение на рецептата:

Необходими са ви следните артикули:

2 супени лъжици масло,

4-5 филийки бял самун,

250 грама кашкавал (може да се размени с твърдо сирене или шунка, а може и всичко заедно)

4-5 яйца

сол, надробен черен пипер и надробен червен пипер по ваш усет

Как се подготвя?

Първо избираме подобаващ съд за печене. Намазваме дъното с малко масълце, по-късно подреждаме филийките бял самун от горната страна. След това настъргваме кашкавала, сиренето и шунката и ги разнасяме върху филийките самун.

Правим по една дребна дупчица във всяко парче самун и разрушаваме по едно яйце във всяка от направените дупчици. Посолваме с малко сол, малко черен и червен пипер и слагаме тавичката във фурната да се пече на междинна температура.

Приятен вкус с тези подпечени яйца на фурна!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР