Този простичък извод се налага от само себе си като

...
Този простичък извод се налага от само себе си като
Коментари Харесай

Обречените на корупция – искат, ама нямат желание!

Този простоват извод се постанова от единствено себе си като чете човек следващото социологическо изследване на една организация, която наяве гравитира към Българска социалистическа партия. Според интервюираните от въпросната организация 58 на 100 считат, че в страната ни се вихри безконтролна корупция. Същевременно обаче 62% не имат вяра на правосъдната ни система. Е, кой и по какъв начин тогава ще бори корупцията, щом авансово се отхвърля силата и компетентността на главната институция по тази причина?

Не е загадка, че притежателят на въпросната социологическа организация Юрий Асланов, е член на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Доколко в активността му може да се подозира спор на ползи, е друга тематика и въпрос на морал и нравственос. Неговата организация единствено преди дни, през предишния месец, обявява гръмко, че соцпартията към този момент изпреварвала по рейтинг ръководещата!

Корупцията обаче, както е известно, няма цвят и аромат, нито пък своя обособена партия. Интересно е обаче по какъв начин тези българи, които са интервюирани от хората на Асланов, си показват битката с нея?! Щом непрекъснато поставят старания да доразрушават разтърсените така и така и през предишни години устои на институциите.

Не е за занемаряване и фактът, че по нашите географски ширини е годно правилото, че всички, които са склонни да лъжат, крадат и мамят, подозират в това всички останали.

Не са малко в действителност тези, които непрестанно се жалват и вайкат какъв брой е корумпирана страната ни, какъв брой доста се краде и така нататък и тъй наречените. Обаче, ха са арестували някого, ха на часа същите тези дежурни публични оплаквачи са вдигнали писък до Бога против полицията, прокуратурата, съда. И непринудено застават на страната на упрекнатите, без оглед на събрани доказателства против тях, ей по този начин напук. Да, но с един гол дебелоглав корупция не се бори.

Впрочем, всички тези хора наподобяват на оня ром от пловдивската махала „ Столипиново”, на който високомерно се присмиваха, когато преди една година на изборите рече: „ Всъщност желаех да гласоподавам, но по принцип нямах желание”.

Та по този начин са и нЕкои борци против корупцията – желаят, но нямат предпочитание....
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР