Този Председателски съвет беше насочен изключително към това да информира

...
Този Председателски съвет беше насочен изключително към това да информира
Коментари Харесай

Денков: Има евентуален риск от бежанска вълна заради конфликта между Израел и Хамас

Този Председателски съвет беше ориентиран извънредно към това да осведоми народните представители каква в обстановката, какви са рисковете и какви ограничения е подхванало държавното управление в подтекста на войната против Израел и войната в Украйна. Информация имаше много, по тази причина съвещанието лиши време. Но няма нещо, което да е по-различно, от казаното през вчерашния ден при президента. Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти след изключителния Председателски съвет в Народно събрание.

Денков беше безапелационен, че " трите съществени институции би трябвало да работят в синхрон ".

" Правителството към този момент е подхванало ограничения и те са свързни, както с защита на основните обекти, по този начин и с местата, на които се събират доста хора – гари, пристанища и летища ", добави министър председателят.

По думите му един от рисковете, които могат да се чакат, е възможна бежанска вълна. „ Но първо – това не се чака да се случи в непосредствените дни. И второ – посоките сега са не към България, а към други страни, тъй че това не е непосреден риск. Просто би трябвало да внимаваме за в бъдеще ”.

Денков разяснява и вчерашната среща при президента, отдадена на сигурността и защитата, на която не участваха вътрешният министър и министърът на защитата.

" Форматът на тази среща не беше доста явен. С госпожа Габриел можем да представляваме държавното управление. Ясно е, че службите би трябвало да подават информация към всички институции. Срещата беше задоволително градивна. С президента направихме изказване. Това е изцяло задоволително ", съобщи Денков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР