Този мотив за една по-същинска и дълбока промяна за съдебна

...
Този мотив за една по-същинска и дълбока промяна за съдебна
Коментари Харесай

Анализатори: Изявленията на Гешев повишават шансовете за реализация на втория мандат

„ Този претекст за една по-същинска и дълбока смяна за правосъдна промяна, каквато „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ дълготрайно застъпват като приоритет, беше знак точно към тях – за ГЕРБ-СДС беше надалеч по-желан разновидността за обезпечаване на поддръжка за постоянен кабинет с втората огромна коалиция в 49-ото Народно заседание. Вариант „ Б “ за коалиция с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ беше надалеч по-малко мечтаният вид, освен поради етикетите, които сходна коалиция получи като „ хартиената коалиция “, „ коалиция Магнитски “ и така нататък “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ социологът Елена Дариева. „ След решението на ПП-ДБ за мен е ясно, че реализация на първия мандат е съвсем невъзможна, само че нарастват възможностите за втория “, уточни тя.

По думите на политолога Страхил Делийски партиите у нас са изгубили легитимност поради ниската изборна интензивност и ниски равнища на поддръжка.

„ Връзката сред наедрял капитал, политици и правосъдна система е извънредно здрава, просто тъй като партиите са политически и демократично слаби, то тогава това, което не би трябвало да има никакво значение, се трансформира в крайъгълен камък за смяната въобще на държанието на всички “, разяснява Далийски позицията на ПП-ДБ и Българска социалистическа партия да не поддържат държавно управление с първия мандат.

„ ГЕРБ няма по какъв начин да кажат, че няма да поддържат втория мандат, тъй като един месец и половина упорстват какъв брой е значимо да има държавно управление “, счита политологът.

Според социолога Елена Дариева изказванията на Гешев покачват шанса за реализация на втория мандат.

„ Според мен към този момент се върви към търсене на съдружно болшинство за осъществяване на същинска правосъдна промяна. Не изключвам ГЕРБ да поддържат мандат на ПП-ДБ. От една страна с аргумента да лимитират репутационната вреда от думите на основния прокурор, а въпреки това с желанието в действителност правосъдна промяна. Отиването на следващи шести избори е извънредно нежелано от партиите “, добави тя.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР