Този мач е най-важният за мен, призна мениджърът на ФК

...
Този мач е най-важният за мен, призна мениджърът на ФК
Коментари Харесай

Балъков: Мачът с Арда е най-важният за мен

" Този мач е най-важният за мен ", призна мениджърът на ФК ЦСКА 1948 Красимир Балъков преди борбата с Арда от шампионата за Купата на България през днешния ден.

Статистиката демонстрира, че това в действителност е по този начин. Досега в кариерата си на треньор героят от САЩ'94 в никакъв случай не е успявал да премине тази фаза от шампионата, написа " Мач Телеграф ". Нито у нас, нито с тимовете, които е водил в чужбина. Бала има четири опита, в които постоянно се е провалял.

За пръв това му се случва през сезон 2006/07 с Грасхопър. Той съумява да в профил 3 тима преди да си счупи зъбите с Люцерн -1:3. Със Санкт Гален и Черноморец нямаше този шанс за изява, а късмет да нападна полуфиналите му се отвори с Хайдук през сезон 2011/12.

Там обаче получава нечовечен пестник. " Билите " си размениха по една победа с 1:0 с Наказателен кодекс Загреб, само че отстъпиха след дузпи 4:5. С Литекс пък съумя да стигне до 0:0 вкъщи против Лудогорец, само че по-късно " оранжевите " бяха отнесени в реванша - 0:5 в Разград. С Етър бе покрай задачата против Локомотив (Пд), откакто " виолетовите " водеха с 1:0 на Локо (Пд), само че Димитър Илиев върна пловдивчани в играта. След това Бала претърпя нова драма с дузпи - 6:7! В следствие " смърфовете " взеха Купата.

Николай Киров е на другия полюс, когато става въпрос за Купата на България. В последните му три изяви в шампионата той стигна два пъти край и един път полуфинал. Загубата на Ботев (Пд) от Локо след петата на Ожболт обаче се оказа съдбовна за неговото бъдеще и скоро бе освободен. Преди това той е водил в шампионата пловдивските Марица и Спартак. Купата обаче постоянно е била в тежест за такива тимове и разумно са следвали бързи отпадания. Изключение прави сезон 2008/09, когато Киров и Спартак съумяха да стигнат до противник от елита, откакто преди този момент удариха Дунав (1:0) и Чавдар (Бяла Слатина) (2:1).

Днешният мач ще е исторически и за двата клуба. Нито Арда, нито ФК ЦСКА 1948 са достигали до момента полуфинал. " Сините " от Кърджали са били най-близо до тази опция през сезон 1959/60, когато обаче отстъпват пред Септември (Сф), който печели трофея. Интересното е, че " алените " също се препънаха на четвъртфинал против предстоящ притежател на Купата - Локо (Пд).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР