Този гръцки остров се стреми да се превърне в първия

...
Този гръцки остров се стреми да се превърне в първия
Коментари Харесай

Гръцкият Наксос може да се превърне в първия умен остров в света

Този гръцки остров се стреми да се трансформира в първия интелигентен остров в света.

Сред концепциите са ​​​​​​​да се употребяват дронове за доставка на артикули и медикаменти както на Наксос, по този начин и сред прилежащите острови в Егейско море. Или посетителите да намират свободни места за паркиране посредством приложение. 

Проектът ще бъде управителен от Amazon Web Services и над 20 гръцки и интернационалните компании.
Избрахме Наксос по доста аргументи. Първо, това е страховит хъб за остров, има доста поданици, над 20 000 поданици, само че също по този начин и доста гости. Това е добър образец за това какво е належащо за един остров. Така че решенията и устойчивостта в областта на опазването на здравето, ръководството на ресурсите, както и уменията са значими за остров като Наксос. Един остров, който има както поданици, които се нуждаят от някои от тези технологии, по този начин и гости, които желаят да имат първокласен живот и идват тук, включително  цифрови номади.
доктор Камерън Брукс, общоприет управител " Публичен бранш ", AWS EMEA

Наксос ще бъде първият интелигентен остров в света, който ще предприеме значими стъпки към цифрова промяна, предава кореспондентът на Euronews Фей Дулгерис. След това ще последват други острови освен в Гърция, само че и в по-широката средиземноморска зона.

Целта е Гърция да се трансформира в хъб за умни островни центрове в Средиземно море.
Започваме през днешния ден в Наксос за идващите 12 месеца. Всичко това е част от по-широка тактика на гръцкото държавно управление, което влага в „ умни градове “. Всеки град има свои лични характерности. Интелигентният остров има разнообразни характерности от планинския район. Като цяло обаче считам, че потвърждаваме, че Гърция може да се трансформира в страна на нововъведенията. Това в действителност се случва.
Кириакос Пиеракакис, министър на цифровото ръководство на Гърция

Проектът има три съществени стълба. Намаляване на екологичното задължение за острова, възстановяване на качеството на живот в Наксос и привличане на повече гости.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР