Думите му дойдоха малко след като терористичната групировка заяви, че

...
Думите му дойдоха малко след като терористичната групировка заяви, че
Коментари Харесай

Блинкън категоричен: Хамас е единствената пречка за прекратяване ...

Думите му пристигнаха малко откакто терористичната формация съобщи, че ще изпрати делегация в Кайро, която да разиска опциите за мир в Газа, заяви Агенция Франс Прес.

 

" Чакаме да забележим дали на процедура те могат да одобряват " да " като отговор за прекратяването на огъня и освобождението на заложниците. Реалността в този миг е, че единственото нещо, което стои сред народа на Газа и прекратяването на огъня, е Хамас ", безапелационен бе той.

Държавният секретар приказва на вечеря в Седонския конгрес на Института Маккейн в Аризона два дни откакто се срещна с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и други високопоставени водачи по време на последното си посещаване в Близкия изток.

 

Преди диалозите си с Блинкън Нетаняху се зарече да продължи с нападението над южния град Рафах в Газа, с цел да изкорени Хамас, без значение от резултата от договарянията за краткотрайно преустановяване на огъня, което ще включва освобождение на заложниците.

Администрацията на президента Джо Байдън неведнъж е предупреждавала държавното управление на Нетаняху да не се придвижва към Рафах, където към 1,4 млн. палестинци са намерили леговище.

 

По думите му Израел не е показал проект за отбрана на цивилното население при нахлуване над Рафах.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР