Този атентат – който е ужасен и трябва да го

...
Този атентат – който е ужасен и трябва да го
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Процесът за атентата в Русия трябва да е открит

„ Този атентат – който е ужасяващ и би трябвало да го осъдим – има и политическо и военно-политическо измерение. Затова процесът би трябвало да е открит. “

Така интернационалният анализатор и някогашен ръководител на Комисията по външна политика на Народното събрание Димитър Гърдев разяснява терористичната офанзива в Красногорск, Русия, и почналото разследване.

„ Виждаме, че се повдигат обвинявания, вървят към един тип съблюдаване на юридическата процедура. Но няма да престане и „ бутането “ в другата, геополитическата съставния елемент “, счита той.

 

Отговор на въпросите към атентата в Русия ще даде открит правосъден развой. Абсолютно всички налични материали и това, което се изнася в медиите сега, е детайл от опълчването в медийната сфера. И в осведомителната съставния елемент на двете съществени позиции.

Съединени американски щати, Франция и Европейски Съюз имат една позиция – че това е дело на „ Ислямска страна “. Постепенно започваме да получаваме и доказателства – с техни видеоматериали, с техни изказвания в интернет. Докато съветската страна „ държи още козове в ръкава “ – сега има трима упрекнати, само че арестуваните са повече. Единствено Кремъл разполага с информация какво се случва със следствието.

Руското фокусиране върху Украйна е тъй като от това следват няколко много съществени последици. Първо, това обвиняване ще „ развърже ръцете “ на съветската страна за доста по-активни дейности – в това число и очистване на високопоставени държавни чиновници. Отделно, съветският представител в Организация на обединените нации Василий Небезня съобщи, че след приключване на мандата няма да преглеждат Зеленски като законен президент на Украйна. Това също е опасност и опит за напън.

Евентуалното приписване на този терористичен акт на украинската страна може да докара до обвиняване към Украйна, че спонсорира интернационалния тероризъм. А оттова – и към всички страни, които я поддържат.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР