Toyota обяви старта на т.нар. свързани услуги. Това е телематична

...
Toyota обяви старта на т.нар. свързани услуги. Това е телематична
Коментари Харесай

Собствениците на Toyota ще могат да наблюдават колите си чрез смартфон

Toyota разгласи старта на така наречен свързани услуги. Това е телематична екосистема за информиране на клиентите посредством смарт телефон за местоположението и положението на автомобила.

Connected Car съчетава опциите на мобилния интернет, телематиката и облачното предпазване. Системата работи благодарение на общоприет модул за предаване на данни с вградена SIM карта. Услугата включва девет функционалности:
Търсене на транспортно средство
Контрол на зареждането на батерията
История на пътуването
Поддръжка: разбирате пробега до идващото обслужване
Индикатори на арматурното табло: виждате справочната информация на предупредителните лампи на автомобила
Финансови услуги: достъп до изложение на финансовите принадлежности на Toyota
Авариен помощник: записва ПТП, фиксирайки тъкмо геолокация и се свързва със избавителната работа и пътната помощ
Напомняния: създавате бележки, като записвате епизоди като промяна на гуми или заплащане на налози
Планиране на маршрута: Планира пътуването си авансово и импортира данни непосредствено в навигационната система на вашия автомобил.
Собствениците на Toyota и Lexus ще могат да управляват всички сервизни функционалности в приложенията MyT и Lexus Link, които могат да бъдат изтеглени гратис от App Store и Гугъл Play.

През първата година от потреблението на функционалностите клиентите ще получат Wi-Fi точка за достъп в колата с предплатен месечен трафик от 10 гигабайта. Обемът на трафика за телематични потребности остава безграничен.

Собственикът на машината ще може да ръководи разпределението на трафика и паролите по прилика с елементарен рутер, както и да управлява листата на обвързваните устройства. Предаването на данни се прави в криптирана форма по предпазен канал.

Сред линията на Toyota първата „ обвързвана кола “ ще бъде кросоувърът RAV4 във версията Style, а измежду колите Lexus - бизнес седанът ES. Все още не е известно, по кое време и дали услугата ще е налична за нашата страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР