Toyota Land Cruiser не е задължително известен като пъргава пътна ракета.

...
Toyota Land Cruiser не е задължително известен
като пъргава пътна ракета.
Коментари Харесай

Има и такъв рекордьор - Land Cruiser с 2000 к.с. - видео

Toyota Land Cruiser не е наложително известен като пъргава пътна ракета. Но той има и вариант с впечатляващи скоростни данни, заради бруталните 2000 конски сили, скрити под капака му. Всъщност това е резулттатът от една луда концепция да се поставят върхове за пъргавост и скорост с солиден офроудър в дисциплинираност, която иначе е домашно поле за ултра плоски и аеродинамични “състезатели ”.

Явно не е имало спънка Техническият център на Toyota Motorsports (MTC) в Лос Анджелис, който нормално е виновен за разработването на състезателни автомобили от серията NASCAR, да приеме преди три години предизвикването за рекордно бързо каране на офроудър. Твърде изкушаваща е била мисълта да се отпразнува гневно "Фестивал на скоростта " с оптически почти конвенционално изглеждащ представител на класа 4х4, само че механически крепко “заточен ” Land Cruiser V8.

Под капака на претендента за световен рекордьор е общоприетият 5,7-литров, V8 бензинов мотор с мощ 280 кВт / 381 к.с. в спецификация за американския пазар. За да се показа добре в ускоренията и скоростните диапазони, които постигат само най-бързите спортни коли в света, кардинално концептуално тежкият и рационално типичен офроудър, се изисква голямо нарастване на мощността - до 1471 кВт / 2000 к.с. Тази офроуд ракета има почти пет пъти по-висока мощ в сравнение с изходния общоприет сериен автомобил.



След като състезателят и тест-пилот Крейг Стантън прави финната конфигурация на тест-трасето на Toyota в Аризона (TAPG), бившият водач от НАСКАР Карл Едуардс се опитва да сложи връх с автомобила на 2 май 2017 година и го прави вълнуващо – още при първия опит той реализира 339 км/ч. Това не му стига и изтисква всичко от Land Speed Cruiser и Toyota-та устоя на напъна. Всъдеходът постига тъкмо 370,18 км / ч, което е световен рекорд по скорост за класическите автомобили вид SUV.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР