Той загуби курс, има ранени. Оръжията са използвани с цел

...
Той загуби курс, има ранени. Оръжията са използвани с цел
Коментари Харесай

Започна Се! Русия Откри Огън По Украински Военни Плавателни Съдове! Кръв Се Лее!

Той загуби курс, има ранени. Оръжията са употребявани за поразяване ", се споделя в публикуваното известие.

По-рано през днешния ден Русия и Украйна си размениха обвинявания поради случай, зародил през днешния ден в морето покрай противоречивия Кримски полуостров, съобщи Асошиейтед прес. Това ускори напрежението сред двете страни и подтикна Москва да блокира придвижването през Керченския пролив.

Руската брегова защита споделя, че три украински военни кораба са навлезли без позволение в съветски териториални води, а Украйна твърди, че един от нейните кораби е бил блъснат от съд на съветската брегова защита.

Спорът породи, откакто украинският военноморски флот съобщи, че транспортен съд на съветската брегова защита се е врязал в негов влекач, който се е движел дружно с два украински бронирани катера от Одеса в Черно море към Мариупол в Азовско море, минавайки през Керченския пролив. Киев съобщи, че съветската брегова защита е работила намерено нападателно против украинските плавателни съдове и от удара, нанесен от един от нейните катери, е развалено машинното поделение и обшивката на влекача. Загубен е бил и избавителен сал. В известието на украинския флот се споделя, че съветската страна е била навреме осведомена за маршрута на украинските съдове.

След случилото се Русия загради протока с огромен товарен транспортен съд, блокирайки придвижването. Десетки товарни кораби чакат да минат през пролива.

Керченският пролив е единственият воден път, свързващ Черно с Азовско море. Над протока наскоро бе издигнат мост, който свързва Крим с Русия. Не е ясно какъв брой време Русия счита да резервира блокадата. Ако гражданското мореплаване бъде спряно за по-дълго време, това ще е еднакво на икономическа обсада на украинските градове на брега на Азовско море, отбелязва Асошиейтед прес.

Руската Федерална работа за сигурност съобщи през днешния ден, че украинските кораби нелегално са влезнали в съветски териториални води и упрекна украинския боен флот, че е разиграл случая за провокация. В изказването на ФСС не се загатва за украинския влекач.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР