Той уточни, че средствата не биха били 2,5 млрд.лв., какъвто

...
Той уточни, че средствата не биха били 2,5 млрд.лв., какъвто
Коментари Харесай

Васил Терзияв: Ако няма СОС, рекордният бюджет ще трябва да почака малко

Той посочи, че средствата не биха били 2,5 млрд.лв., какъвто е бил бюджетът за предходната година, защото немалка част от парите са по европейски стратегии, каквито няма да има през тази година. Това е едно от перата, по които има понижение, разяснява кметът. Той уточни, че в случай че се работи с миналогодишния бюджет, той би бил към 2,3 млрд.лв.

По мотив днешния следващ несполучлив опит за избор на ръководител на СОС Терзиев сподели, че продължава да се търсят разнообразни формули за излизане от настоящото състояние. Трябва да приемем бюджет, да приемем икономическата рамка на превоза, с цел да могат да бъдат почетени настояванията на чиновниците там, би трябвало да се вземат редица други решения, които са със глоба на СОС, акцентира Терзиев. Той подсети, че изтичат мандати на надзорните препоръки на разнообразни сдружения. Вече стартира да има все по-дълбоки проблеми, сподели кметът.

Според него поради поляризацията, която има в целия политически набор, всички насъбрани проблеми, не е елементарно постигането на консенсус. Все повече всички вървят към доближаване към концепцията, че казусът би трябвало да се реши в идващите дни, акцентира кметът Терзиев. Политическото позициониране би трябвало да мине на втори проект и потребностите на жителите на София би трябвало да вземат връх. Разбирам страха, че " ще бъда упрекнат в сглобки и заварки ", само че най-важното е да имаме боязън, че не можем да си осъществим отговорностите към жителите, сподели още столичният кмет.

Бюджетът на Столичната община за 2024 година е рекорден - 2,576 млрд.лв., по отношение на 2,564 млрд.лв. за 2023 година.

Васил Терзиев посочи, че в общия бюджет не се включват 100 млн.лв., които са от държавния бюджет. " Предали сме 109 плана от районните кметове, като половината от тези средства ще бъдат заделени за планове в регионите, с което изпълняваме нашите обещания да има повече власт и благоприятни условия за районните кметове ", сподели Терзиев.

Заместник-кметът по финанси Иван Василев съобщи пред медиите, че бюджетът на София дава отговор директно на потребностите на жителите и техните проблеми. Заложили сме строителство на детски градини, възстановяване на инфраструктурата- и пътна, и тротоарна, създаване на многоетажни паркинги, както и средства за планиране на тях, уточни Василев. Повече средства са планувани за непорочност и за озеленяване. Увеличени са средствата за отчуждаване на парцели, попадащи на територията на паркове. Увеличени са средствата, свързани с цифровата промяна, с цел да бъдат услугите на Столичната община налични за жители, за бизнеса и онлайн. Заложили сме 5,3 млн.лв. за цивилен бюджети, които ще отидат при жителите, които би трябвало да решат по какъв начин да ги изразходват, съобщи Иван Василев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР