Той споделя признаците, според които лесно може да прецените с

...
Той споделя признаците, според които лесно може да прецените с
Коментари Харесай

Спорите ли с психопат ~ 6 сигнала за подобна вероятност

Той споделя признаците, съгласно които елементарно може да прецените с какъв човек си имате работа. „ В разногласието победител е оня, който в никакъв случай не влиза в него ”, тази мъдра мисъл е златно предписание в идващите няколко случаи.

***
Твърди се, че психопатите са 1% от общото население и макар всеобщото мнение, доста от тях, несъмнено, не са серийни убийци. Достатъчно е, че са ловки манипулатори, подготвени да нанесат вреди на другите, с цел да реализиран личните си цели. При това без никакво разкаяние на съвестта. Психопатите са обществени хамелеони, които прелестно маневрират във всяка обстановка.
Те с лекост могат да трансформират своя темперамент и мнение, с цел да се снабдят със мечтаното, да ви мамят с деликатност и непорочност. Те постоянно са толкоз благи и хрисими хора. Често, само че не постоянно.
Когато тези хора почувстват, че са под опасност или скучаят, те разкриват същинското си „ АЗ ”. И вие можете да се окажете замесен в подобен спор, в какъвто не сте си и помисляли.

1. Те лъжат и се оправдават
За психопатите търсенето на непрекъснато опрощение е доста по-характерно, в сравнение с осъществяването на обещано заричане. Техните дейности в никакъв случай не са свързани с думите, лъжите им са способни да ви разстроят по този начин мощно, че всичко, което те в миналото благоволят да изпълнят, се трансформира в манна небесна за вас.

2. Тонът им е благосклонен и застъпнически
Психопатите постоянно се пробват да ви разстроят, с цел да получат стремежи надзор над вас и обстановката. Вие може да забележите, че по време на спор те постоянно са спокойни и сдържани. Вие оставате с усещане, че те скрито се надсмиват над вас, следят реакциите ви, с цел да видят какъв брой в действителност могат да ви извадят от равновесие. И когато този спор в действителност съумее да ви извади от надзор, те просто ви поглеждат в очите, усмихват се, дават ви съвет да се успокоите и се вършат на тежко афектирани.

3. Те са големи лицемери
По време на огромен спор, психопатите са във вихъра си и напълно не се срамуват да припишат на вас своите неприятни черти. Психопатите ви товарят със личните си дефекти, с цел да видят вашата реакция. Целта им е една – да ви заловен в своя капан, а вие да изглеждате истерично, налудничаво и несъответстващо в очите на останалите хора.

4. Те имат раздвояване на личността
Когато спорите с умопобъркан, вероятно ще забележите, че някак си поддържате връзка с разнообразни персони. Мигът, в който започнете да избягвате техните операции и неистини, те неотложно ще стартират да ви ухажват и да ви се извиняват. И в случай че това не проработи, те ще извърнат плочата и ще стартират да оскърбяват тези ваши качества, на които са се възхищавали единствено допреди няколко минути. Те ще опитат още веднъж да си върнат контрола над вас, а вие мощно ще се удивите, че индивидът с който доскоро сте разговаряли, към този момент е напълно друга персона.

5. Те постоянно се показват като жертви
Те постоянно стартират диалога с тежкото си детство и минало, побъркания си някогашен или някогашна, злобен началник и така нататък И несъмнено, вие се чувствате въвлечени в тяхното страдалчество, без значение какъв брой неприятни неща са създали самите те. И тъкмо когато психопатите са съумели да ви отвлекат вниманието, разногласието още веднъж се разгаря с цялостна мощ. Разбира се, психопатите ще хленчат, че са афектирани, само че най-после наранените ще бъдете вие.

6. Вие ще изпитате потребност да им разкажете за човешките добродетели
Вие ще се опитате да им разкажете за някои човешки качества, като състрадание, добрина, надявайки се, че най-накрая те ще ви схванат, ще проумеят, че са ви наранили и ще спрат да го вършат още веднъж. Вие няма да сте първия човек, който ще се опита да види в тях положителното, няма да сте и последния. Но те ще се държат по метода, определен от тях, тъй като знаят, че по този начин ви нараняват.

Има единствено един метод да прекратите тези връзки – бягайте от такива хора колкото се може по-бързо.
Споровете със психопати изтощават изцяло. Вие може да загубите часове наред, даже през целия ден в сходно словесно стълкновение. И даже да мислите, че сте победили, давайки заслужен отговор на техен унизителен коментар, знайте, че всичко върви по техния сюжет. Те се пробват да ви предизвикат от самото начало. И още веднъж да ви въвлекат във войната на думи.

Затова бъдете наблюдателни, деликатни, само че не и търпеливи. Тези хора не заслужават времето, думите и нервите ви.

Jackson MacKenzie

   

Изображения ~ moviepilot.com,  “The Shining ”, Warner Bros

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР