Той ще включва всички служби, отговорни за това Нов държавен

...
Той ще включва всички служби, отговорни за това Нов държавен
Коментари Харесай

Нов държавен орган ще прави политики за пътна безопасност

Той ще включва всички служби, виновни за това

Нов държавен орган ще управлява и прави политики за повишение сигурността на пътя. Той ще включва в себе си всички служби, виновни за сигурността по пътищата на страната. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев след следващото заседание при премиера на тематика пътна сигурност и след трагичната злополука, взела 17 жертви край Своге, съобщи БГНЕС. Дончев заяви, че с представители на Института за пътна сигурност са дискутирали по какъв метод е редно да се промени целия корпус на държавно ръководство по тематиката пътна сигурност. Всички сме на едно мнение, че смяна би трябвало да има, съобщи вицепремиерът. Всички служби и функционалности, които имат отношение по тематиката – в Министерство на вътрешните работи, АПИ, районното министерство и други ведомства, в това число МОН, да се консолидират в една конструкция, която има директни отговорности в политиката за пътна сигурност, разясни Дончев.
Вицепремиерът направи уточнението, че основаването на сходна конструкция не значи извеждане на в този момент съществуващите. " КАТ си остава в Министерство на вътрешните работи ”, сподели той.

Основната функционалност на новото звено ще е да упражнява надзор. Звено, което ще има отговорността да прави политики за повишение на сигурността по пътищата на страната и ограничение на случаите.
Техническата работа по тематиката стартира още през днешния ден, заяви Томислав Дончев. Той посочи, че новият орган не значи назначение на нови служители – ще бъде употребен потенциала на виновните в този момент министерства, както и на неправителствени организации и експерти.
Дали този орган ще бъде комисия или организация, занапред ще се прецизира, както и под шапката на кое министерството ще бъде или под директно послушание на министър-председателя.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР