Той представи плана си на първия Форум за военновременна дипломация. Разбира

...
Той представи плана си на първия Форум за военновременна дипломация.
Разбира
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба определи петте основни цели на украинската дипломация

Той показа проекта си на първия Форум за военновременна дипломация.

" Разбира се по време на война всичко е от първостепенно значение, тъй като войната се състои от един милион неща и нищо не е маловажно във военно време... Но аз изисквам от сътрудниците си следните пет неща, които ме тревожат. Първото е противовъздушната защита ", акцентира Кулеба.

По думите му Украйна се нуждае извънредно остро от системи за Противовъздушна отбрана " Пейтриът " или САМП/Т. 

Вторият приоритет за украинските дипломати по думите на Кулеба е мирната формула на Украйна и конференцията за мир в Швейцария, а присъединението на Европейски Съюз и НАТО са третата най-важна цел.

Кулеба уточни като четвърти приоритет Латинска Америка, определяйки я като " девствена територия, която желае работа " .

Петият приоритет съгласно Кулеба е нова цялостна политика във връзка с украинците зад граница . Външният министър означи, че след експлоадирането на войната е станало ясно, че в случай че Киев не промени политиката си по отношение на украинците в чужбина, те доста бързо ще бъдат асимилирани.

Кулеба прикани украинските дипломати да извадят западните сътрудници от зоната им на комфорт и да ги слагат в неловко състояние, защото приятелският разговор не носи резултати, съобщи ТАСС.

" (Не трябва) да се страхувате да поставите сътрудниците си в неловко състояние. Обикновено с другари се държим изключително нежно, само че във война разликата сред вас и вашите другари е, че в случай че умрете, те ще слагат цветя на гроба ви, ще си спомнят другарството и ще продължат да си живеят живота, а вие ще умрете. И в случай че цената на вашето оцеляване е да извадите приятелите си от зоната им на комфорт, тогава би трябвало да го извършите ", сподели посланик №1 на Украйна, представен от ТАСС.

Кулеба е сигурен, че Киев има право да комуникира по този метод.

" Ако другарски, спокоен диалог зад затворени порти не работи, би трябвало да говорите с приятелите си намерено и в наличието на други, до момента в който има резултат ", добави той.

По-рано Кулеба изиска Западът да трансферира " проклетите " зенитно-ракетни системи " Пейтриът " в Украйна, а също по този начин даде обещание да " скапе купона " в чест на 75-ата годишнина от основаването на НАТО с въпроси за техните доставки, отбелязва ТАСС.

Кулеба сподели още, че екипът му е преброил повече от 100 системи " Пейтриът " в западните страни и не е ясно " кой може да повярва, че най-мощният боен съюз не може да откри седем батареи " Пейтриът " за потребностите на Украйна. " Искрено ли вярвате, че в цялата американска войска няма нито една аварийна батарея " Пейтриът ", която да не е на бойно дежурство и да не може да бъде трансферирана в Украйна? ", попита министърът и добави: " Не имам вяра ".

Междувременно стана ясно, че Украйна и Русия са си разменили телата на повече от 120 починали бойци, съобщи ДПА, базирайки се на публични източници и от двете страни.

Украйна е получила назад телата на 99 починали бойци, заяви през днешния ден на профила си в " Телеграм " Координационният щаб по въпросите на военнопленниците в Киев. От тях 77 са били убити в Донецка, 20 в Запорожка и двама в Харковска област.

На собствен ред Русия е получила телата на 23 военни, заяви съветският новинарски уебсайт РБК, цитирайки депутата от Държавната дума Шамсаил Саралиев.

Украйна се бори към този момент над две години с пълномащабната съветска инвазия.

Точният брой на починалите военни по време на спора по предписание се пази в загадка и от двете страни. Миналият месец обаче президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че загубите на неговата страна са към 31 000 души. Западните калкулации показват доста по-голямо число. Според американски калкулации от средата на предходната година починалите украински бойци са към 70 хиляди, до момента в който съветските са към 120 хиляди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР