Той попита защо се бави доставката за първите осем изтребителя

...
Той попита защо се бави доставката за първите осем изтребителя
Коментари Харесай

Каракачанов: Заплаха за националната сигурност има

Той попита за какво се бави доставката за първите осем изтребителя F-16 
Не можем да си играем с темата за националната сигурност. Заплаха има, войната е на 200 км, вероятността да прерасне в световен спор е огромна. Това сподели някогашният боен министър Красимир Каракачанов за „ “. 

По думите му авиацията ни е в извънредно тежка обстановка. Ние ремонтирахме и модернизирахме изтребителната си авиация. И МиГ-29, и Су-25. Това се правеше редом с договарянията за закупуване на F-16. След началото на войната в Украйна, изпадаме в затруднена обстановка д а поддържаме авиацията си, тъй като тя се поддържа в Русия и Беларус, уточни той.   

Каракачанов счита, че равнището на качество на политическите ни водачи пада от парламент на парламент. Има въпиеща неначетеност измежду тях. Няма проблем дали ще се купят нови или използвани изтребители. Цената за поддръжка бяха по-добри за F-16, в сравнение с за „ Грипен “, означи някогашният министър на защитата.  

Според него предходното държавно управление се е унижавало пред американското посолство. От година и половина в армията няма отделени още средства. Изтребителите F-16 са по-добри от „ Грипен “. Въпросът опира до парите и за това за какво се бави доставката за първите осем. Факторът време е значим, в случай че закупим ескадрила F-16, няма проблем да купим и други самолети, коментира Каракачанов. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР