Той обяви, че работодателските организации се готвят за протест на

...
Той обяви, че работодателските организации се готвят за протест на
Коментари Харесай

Домусчиев: В антикризисните мерки няма нищо, което да се отнася за бизнеса

Той разгласи, че работодателските организации се готвят за митинг на 24 или 29 юни, откакто предходният беше отсрочен
„ Протестът не се анулира, а се отсрочва. Нито една наша браншова конструкция не регистрира прогрес в разговорите” съобщи Кирил Домусчиев на общото заседание на работодателската организация.

Той разгласи, че се готвят за митинг на 24 или 29 юни, откакто предходният, плануван за 18 май, беше отсрочен след обещания от страна на държавното управление за обезщетения за цената на електрическата енергия и газа, дълготрайни контракти и решение на проблемите на строителния и транспортния бранш.

„ Протестът ще бъде народен и към него ще се включат и строителите, тъй като те са част от нас. Ние пазиме ползите на 148 сектора и не можем да ги разделяме. Трябва да се свърши работата. В момента тече среща с господин Рибарски в Министерски съвет и се надявам да се обсъдят съответни законодателни промени “, добави Домусчиев.

„ Надявам се, че поетите задължения от премиера и министрите ще бъдат изпълнени, само че не виждаме придвижване и по тази причина си насрочваме последваща дата, тъй като подобен митинг изисква организация. Нито една компания не регистрира някакъв прогрес по диалозите, няма нито една написана мярка черно на бяло”, сподели Домусчиев. И добави, че КРИБ не поддържа оповестените антикризисни ограничения - в тях няма нищо, което да касае бизнеса, и в това време те нямало да доведат до понижаване на инфлацията.

„ За бизнеса е супер значимо да бъдем признати в еврозоната. Това значи сигурност, поддръжка и непоклатимост на банковата система. Всеки, който работи против влизането в еврозоната, работи против българския бизнес “, акцентира той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР