Той не изглежда деен в играта. Няма скорост, нито пък

...
Той не изглежда деен в играта. Няма скорост, нито пък
Коментари Харесай

Подценяваният голмайстор, който води Лудогорец към титлата

Той не наподобява деятелен в играта. Няма скорост, нито пък добър пас. Често е подценяван. Но е огромен голмайстор. Винаги е на точното място в точното време.

Естестваено, че става дума за Пиерос Сотириу. Кипърският нападател, който реши последните 2 мача на Лудогорец с попадения след 90-ата минута - 2:1 с Ботев Bp в калта, както и 2:1 против Левски в дербито.

С тези си два гола Сотириу съумя да направи по този начин, че " орлите " да заловен купата с едната ръка, тъй като към този момент водят с 8 точки след двете следващи издънки на ЦСКА. " Не видях топката, само че се веселя, че вкарах ", сподели нападателят след дуела със " сините ".

Сотириу е в Разград малко повече от година, като бе притеглен след тежки договаряния от Астана. Когато дойде, мнозина споделиха: " Кипърец ли ще сменя голмайстор номер 1 Клаудиу Кешерю? ". Но ето, че това е реалност. Сотириу не стартира впечатляващо своя престой в България, само че от началото на този сезон безусловно няма спирка. Във всички шампионати статистиката му е следната: 33 мача, 2466 минути, 21 гола. Тоест той бележи на всеки 117 минути. В мачовете от Първа лига обаче Сотириу е още по-категоричен - 18 срещи, 1301 минути и забележете - маркирани 16 гола. Това прави по попадение на всеки 81 минути. Кипърецът приключи 2021 година с 11 гола в шампионата, до момента в който главният му противник Жорди Кайседо имаше 12. Пиерос не игра в дербито на " Армията " (0:1), тъй като бе контузен. Към днешна дата обстановката е следната: Сотириу има 16 попадения, а Кайседо е с 14. Тоест единствено напролет той към този момент е нанизал 5 попадения - едно на Арда, две на Славия и по едно на Ботев Bp и Левски. Докато Кайседо е вкарал единствено две попадения в елита досега през 2022 година - против Славия и против Ботев Bp.
 Волен Чинков ще свири Царско село - Лудогорец, Никола Попов ще е основен рефер на Левски - Локомотив (София)
Волен Чинков ще свири Царско село - Лудогорец, Никола Попов ще е основен рефер на Левски - Локомотив (София)

Вижте всички назначения

Факт е, че съответно в мача с Левски Сотириу съвсем се беше изолирал от играта. Той се ядоса от две по-твърди единоборство с Келиан ван дер Каап и единствено ръкомахаше и спореше със съдията и съперниковите играчи. След като Георги Кабаков му сподели жълт картон кипърецът се кротна и през втората част ненапълно се засилва. И на смешка, както самият той означи, вкара победния гол.

След привличането на двамата му съперници - Матиас Тисера, дебютирал като титуляр с два гола против Монтана, и Тиаго, който към момента чака своя първи мач за Лудогорец, Сотириу се разигра. Конкуренцията го разсъни още повече, направи го по-яростен. " Нервен съм постоянно, тъй като желая успеха ", съобщи той след мача. Сотириу е много подценяван, тъй като е от Кипър, страна, която не се слави с раждането на огромни футболисти. Но кариерата му е доста добра, като към този момент е играл за тимове като Копенхаген и Астана, където е бил водещ голмайстор. Само този сезон към този момент е вкарал на Олимпиакос, Мура, Малмьо, Брага, един път на ЦСКА и два пъти на Левски. Тоест той никога не се крие в огромните мачове и постоянно излиза на фронта. Ще бъде забавно обаче нещо друго - какво ще се случи когато и Матиас Т-сера, и Тиаго, са подготвени за игра. И по какъв начин ще съумява Анте Шимунджа да дава игрово време на всичките си нападатели. Но както биха споделили множеството треньори в елита: " Да му имаме проблемите "...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР